Musical 'Los Miserables' - Cecília Aymí Estudi de Veu i Cant

Foto: 

Cedida
Els actors que interpreten els personatges del musical

Les 5 raons per no perdre't 'Los Miserables' a Tortosa

L'espectacle musical es representarà al Teatre Auditori Felip Pedrell els dies 2 i 3 de juliol
Anna Zaera
,
23/06/2016
Espectacles
“El teatre ha de servir per tractar temes actuals i amb 'Los Miserables' tens l'oportunitat de fer un exercici visual i adaptar-la a la nostra realitat. És en aquests moment quan la creació t'atrapa i tens l'obligació de tirar-la endavant”, diu Mireia Andreu, directora artística de l'obra 'Los Miserables', una versió de l'obra de Victor Hugo que han preparat els alumnes de l'Estudi de Veu i Cant Cecilia Aymí, sota la direcció vocal de la pròpia soprano i la direcció musical de Guillermo Lalana, que es representarà els propers 2 i 3 de juliol a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

1. Perquè és una obra reflex dels nostres temps
"Victor Hugo publicà 'Els Miserables' l’any 1862. Va ser una obra que descrivia el seu temps. Avui dia podem dir que la societat continua reflexant aquell tarannà. Parlem d'igualtat, de cooperació, de compartir, d'ajudar, de reciclar, d'energia sostenible, de consumisme, però els mitjans de comunicació ens mostren cada dia tota aquella gent que malviu ben a prop nostre", diu Mireia. "Amb tot això no vull dir que hem de fer-nos ermitans, però potser podem reflexionar una mica sobre el món en què ens ha tocat viure. Ens hauríem de preguntar: "Què faig jo pels miserables, pels que no poden viure amb dignitat?"

2. Perquè hi haurà més de 30 actors i 15 músics tocant en directe
“Volíem provocar, moure l'esperit del públic”, assegura Cecília, que reconeix que aquest clàssic coral s'adapta perfectament a la intenció de crear una obra en la que puguéssin participar tots els alumnes de l'Escola. En total, sobre l'escenari hi haurà una trentena de persones, juntament amb una quinzena de músics que tocaran en directe sota la direcció de Guillermo Lalana. “Ha estat una de les obres més representades mundialment i ara la podrem veure a Tortosa”, diu Aymí. Aquesta és la segona producció teatral de l'Escola després de 'L'Esbudellador de Whitechappel'.

3. Perquè podrem fer analogies amb la societat actual 
"L'obra mostra com són els estudiants i la burgesia els que fan la revolució i després els segueix el poble analfabet", diu Cecília, que assegura que podrem fer molts paral·lelismes amb els moviments sorgits del 15M i ara convertits en partits, com Podemos, o també amb la ideologia i l'acció de les Cup. També trobarem en l'obra figures com la de l'alcalde o el cap de la policia. "Els Miserables diuen que no tenim armes, que l'únic que té el poble és la veu", explica Cecília.

4. Perquè és un espectacle benèfic
Tot el que es recapti a taquilla anirà a parar a les persones que més estan patint la crisi econòmica, a través de Càritas. Les entrades poden comprar-se a la botiga The Whippet, a la Perruqueria Estils, a l'Estanc Lleixà, i a l'Estudi de veu i cant Cecília Aymí de Tortosa per 6 euros.

5. Perquè ens permetrà aprofundir en aquest clàssic universal
La novel·la transcorre a França durant la primera meitat del segle XIX. L'argument gira al voltant de la vida d'un expresidiari, Jean Valjean, que després de passar molts anys a la presó intenta iniciar una nova vida, però continua arrossegant el seu passat. Coneixerà en Gavroche i un revolucionari fill de burgesos, que estan inspirats en els acompanyants de la 'Llibertat' en la pintura de Delacroix 'La llibertat guiant el poble'.

  

Més informació: 

Musical 'Los Miserables' 
Dies 2 i 3 de juliol - Tortosa
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

A

També et pot interessar