Benifallet

Foto: 

Cedida
Alguns dels músics que actuaran enguany a l'Antiga estació de Benifallet

Propostes musicals delicatessen a l'Antiga Estació de Benifallet

Descobreix els artistes que actuaran en aquest meravellós escenari natural durant l'estiu
Surtdecasa Ebre
,
29/06/2016
Música
Intimitat, sensualitat, atmosferes oníriques... I una selecció musical que reforça i retroalimenta l'entorn. Les Nits d'Estiu a l'Antiga Estació de Benifallet estan apostant fort per convertir-se en un cicle de concerts d'altura a les Terres de l'Ebre. De fet, ja ho són. El bon gust musical del seu programador, Vicent Ibánez, sempre amb bon olfacte per detectar l'elegància i l'estil dels artistes amb més projecció del panorama català, unit a l'encant de l'entorn - recordem que aquesta estació convertida en restaurant es troba enmig del bosc, en la que va ser la caseta de la línia de ferrocarril de la Vall de Zafán - han convertit la proposta en un imperdible estiuenc al territori. Us detallem les 10 propostes que podreu gaudir durant l'estiu!

1. Carla, l'última sensació vaporosa del Primavera Sound
Dèiem que els escenaris de l'Antiga Estació de Benifallet sempre són un bon pol d'atracció per al talent. I, en aquest cas, ha sabut atreure la sensualitat de Carla Serrat, germana de la Joana Serrat, que també ha actuat en aquest espai. En aquest cas, la proposta és d'un synth-pop vaporós que meravella des de la primera escolta. Acompanyada pel seu també germà Toni, la vigatana es va donar a conèixer el 2014 amb el single autoeditat 'Let's Burn A Forest' i mentre li plovien les comparacions amb FKA Twigs o Beach House, ella ja preparava un nou cop mestre amb “Lucky One” i “Hold Dub”, avançaments de 'Night Thoughts', el seu esperat primer treball, que serà el que protagonitzarà aquesta nit a Benifallet.
Quan? Dissabte 2 de juliol, a les 00h (+info) 

  

  • imatge de control 1per1

2. Jordi Ninus, l'intimitat del viatge musical
Aquest entorn mai pot resistir-se als acords de Jordi Ninus, un músic que va començar l'any 2014 amb el disc 'Camina' (Música Global) i la segona parada l'ha dut a la capital del país veí, 'París' (Música Global, 2016). Un trajecte pop-rock d'autor que fa quatre mesos que ha sortit a la llum i del qual destaca el primer senzill, 'Junts'. Pop-rock melòdic amb detalls folk i country aconsegueixen la musicalitat d'aquest segon disc del barceloní afincat a Cardedeu. La vida en parella, els moments més dolços i també els reptes i les adversitats que implica la convivència, marquen el contingut de les lletres.
​Quan? Dissabte 9 de juliol, a les 00h (+info) 

  

3. Glaucs Duo, un clàssic en format duo
Jofre Bardagí i Alexandre Rexach del grup Glaucs, en aquest cas, presentaran la seva gira acústica de petit format. Una proposta íntima i propera on ens interpretaran les cançons de sempre, així com també les cançons del seu últim disc 'Hem Conegut la nit', sense oblidar, però, les seves respectives carreres en solitari. Glaucs va néixer el 1994 a Begur i, durant gairebé una dècada, es va convertir en una de les propostes més aclamades del panorama musical del país. Després d'un llarg parèntesi, el grup ha tornat.
​Quan? Dissabte 16 de juliol, a les 00h (+info) 

  

4. Èric Vinaixa, llarga vida al rock'n'roll
El músic de Miravet no falla mai a la seva cita amb l'Antiga Estació de Benifallet amb el seu directe 'Llarga vida al rock'n'roll'. Pocs músics tenen el magnetisme de Vinaixa en el seu directe que sempre va acompanyat de divertits monòlegs sobre les curiositats dels seus grans mites musicals. Rolling Stones, The Beatles, Police, Springsteen, Creedence o Queen mai falten en els seus concerts. El coneixement que té Vinaixa dels clàssics fa que situi cada cançó al lloc que li pertoca, enmig d’anècdotes i històries que molt pocs coneixen, fent del concert un espectacle únic que es va construint sol, amb la interacció del públic.
Quan? Dissabte 23 de juliol, a les 00h (+info) 

  

5. La Festa Major amb Quico el Célio
El folk i el costumisme de Quico el Célio conjugarà perfectament amb la quarta edició de la Festa Major de l'Antiga Estació, la festa popular degana d'aquest espai. El mític grup de folk tortosí actuarà a la terrassa com un homenatge més a la seua carrera musical i a la seua tasca de recuperació i difusió del patrimoni popular de la Catalunya Sud, com ara de les jotes tradicionals de les Terres de l’Ebre.
Quan? Dissabte 30 de juliol, a les 00h (+info) 

  

6. Marcel Bagés i Maria Arnal, l'abudcció de la mística
Emoció, talent, mística. Molts diuen que assistir a un concert seu, més que una experiència musical és una abducció. Una de les sensacions del moment per haver fet possible la fusió de la música d'arrel amb una proposta plenament contemporània. En la seva última proposta, 'Verbena', Maria Arnal i el flixanco Marcel Bagés, dansen Alan Lomax acabat d’arribar de Mallorca, la miliciana Marina Ginestà tot recordant el so de l’havanera i l’etern Ovidi.
​​Quan? Dissabte 6 d'agost, a les 00h (+info) 

  

7. The Sick Boys, ritmes de rockabilly
Aquesta banda de rock'n' roll i swing de Barcelona, formada el 2012, creix al mateix ritme de les seves melodies. Una de les propostes més marxoses, de tall rockabilly i totalment ballable. El grup portarà ritme i una grandísima secció de vents. Amb el seu swing aconsegueixen fer ballar a tota classe de públics i fer-los passar una gran vetllada.
Quan? Dissabte 13 d'agost, a les 00h (+info) 

  

8. Tren Seeger, el country americà a Benifallet
Un agermanament entre el folk dels Estats Units i el de l'Ebre. Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Cati Plana i Kike Pellecer han creat un espectacle nou en què recuperen algunes de les cançons del pare de la música popular dels Estats Units, Pete Seeger. Ells mateixos s'han encarregat de traduir al català les lletres en anglès que contenen la mateixa crítica social i reivindicació de les arrels, que moltes lletres nascudes a casa nostra. Un viatge intercultural a l'essència.
Quan? Dissabte 20 d'agost, a les 00h (+info) 

  

9. The Oldians & Saphie Wells
The Oldians presentaran el seu cinquè àlbum d'estudi 'Out of the blue', on la banda catalana deixa clar perquè són referència mundial en la cruïlla entre la tradició jamaicana i el jazz. 'Out of the blue' conté 16 noves perles que combinen el bon saber fer 'oldie' i 'jazzie', tant pel que fa a l'apartat instrumental com en el camp vocal, on la banda estrena l'excel·lent incorporació de la vocalista afro-americana Saphie Wells. Sweet and smooth jamaican jazz com per endolcir les nits de cels estrellats i pins.
Quan? Dissabte 27 d'agost, a les 00h (+info) 

  

10. Joan Rovira, l'energia
I com a tancament de Les Nits d'Estiu, el programa torna a comptar amb Joan Rovira, el músic de Camarles que va estar llegit pel públic com artista revelació del 2015 en la categoria de vot popular dels Premis Enderrock 2016. El seu darrer treball va significar el debut de pop d'autor de Rovira amb el disc 'Peix sense espina', un disc vitalista i amb una mirada molt fresca de la vida. Per acabar l'estiu amb molt bones vibracions.
Quan? Dissabte 17 de setembre, a les 00h (+info) 

  

Més informació: 

Nits d'estiu a l'Estació de Benifallet
Del 2 de juliol al 17 de setembre
Fitxa d'agenda Surtdecasa

 

A

També et pot interessar