Entorn
,
2016
Dissabte, 17 de setembre de 2016
Museu Romàntic Can Papiol
Vilanova i la Geltrú

Visita temàtica: “El rebost de l’àvia”

Amb diverses estances del que va ser la casa de la família Papiol com a escenari, actualment Museu Romàntic Can Papiol, aquesta visita està especialment dedicada a la cuina i l’alimentació del segle XIX, tant dels senyors de la casa, com de les persones que estaven al seu servei.
Els visitants podran conèixer què menjaven, com cuinaven i quins estris utilitzaven, en aquella època, en els diferents àpats. La manera de coure, de bullir, de treballar els aliments a la cuina finalment, era molt diferent al que nosaltres podem optar avui en dia, de tal manera que els productes resultants inevitablement tenien un gust diferent.
Veuran també com les costums, a l’hora de servir els plats i seure a taula, variaven respecte als actuals. A més, a través d’algunes parts de la casa, com la mateixa cuina, el forn de pa o el rebost, el públic coneixerà les diferents formes de conservació i processament dels aliments que s’utilitzaven aleshores, que en alguns casos, ja han desaparegut o han evolucionat.

 Les places són limitades. Cal reserva prèvia al 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat

La visita s'emmarca en les Jornades Europees de Patrimoni 2016