Jump to navigation
Del 15 d'agost al 28 de setembre
Diumenge 29 de setembre, 9h
Dissabte 5 d'octubre, 10:30h
Diumenge 6 d'octubre, 10h
Diumenge 6 d'octubre
Dissabte 12 d'octubre, 12h
Dies 12 i 13 d'octubre
De l'11 al 13 d'octubre
Amb diverses estances del que va ser la casa de la família Papiol com a escenari, actualment Museu Romàntic Can Papiol, aquesta visita està especialment dedicada a la cuina i l’alimentació del segle XIX, tant dels senyors de la casa, com de les persones que estaven al seu servei. Els visitants podran conèixer què menjaven, com cuinaven i quins estris utilitzaven, en aquella època, en els diferents àpats. La manera de coure, de bullir, de treballar els aliments a la cuina finalment, era molt diferent al que nosaltres podem optar avui en dia, de tal manera que els productes resultants inevitablement tenien un gust diferent. Veuran també com les costums, a l’hora de servir els plats i seure a taula, variaven respecte als actuals. A més, a través d’algunes parts de la casa, com la mateixa cuina, el forn de pa o el rebost, el públic coneixerà les diferents formes de conservació i processament dels aliments que s’utilitzaven aleshores, que en alguns casos, ja han desaparegut o han evolucionat.
Les places són limitades. Cal reserva prèvia al 93 893 03 82 o bé al correu museupapiol@vilanova.cat
La visita s'emmarca en les Jornades Europees de Patrimoni 2016