Jump to navigation
Alimentació segons la MTC
L’alimentació és la principal medicina per al nostre cos, ja que mengem cada dia I diversos cops, per tant, és l’element més important per al manteniment del nostre benestar.
No es tracta de fer canvis puntuals i temporals, sinó d’adquirir uns hàbits dels quals n’observarem els beneficis a curt i llarg termini.
Pautes a tenir en compte:
Farem especial menció als làctics i als sucres, per el seu alt grau de perjudici a les persones afectades de Fibromiàlgia:
Làctics:
Una altra recomanació és substituir la llet de vaca per altres llets com la d’ametlles, arròs, soja, espelta, avena i anar-les alternant.
Sucres:
Consum d’aliments segons la MTC:
Per a fer front al dolor i a la fatiga, la MTC té una sèrie de prescripcions alimentàries respecte a la naturalesa dels aliments que ingerim, el tipus de cocció a que han sigut sotmesos, el moment en què els ingerim, i la combinació que en fem.
(*) En aquest article no entrarem a valorar els avantatges o desavantatges de la ingesta de proteïna animal, però si que recomanem una baixa ingesta d’aquesta perquè:
Ens interessa tenir un organisme el màxim lliure de tòxics per a poder combatre la fatiga i el dolor.
Una de les premisses de la MTC és l’equilibri, així que en la nostra dieta, han d’aparèixer els 5 sabors, per a poder ajudar a les diferents esferes funcionals a funcionar en equilibri:
Aliments segons la MTC que poden ajudar a combatre la fatiga i el dolor:
Anna Parellada
www.centregeo.com
Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.