,
10/05/2016
Teràpies

Què pot fer la Medicina Tradicional Xinesa per a la teva menstruació?

El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.

Aquests símptomes són: depressió, tristesa, irritabilitat, ansietat, esgotament, pèrdua de la concentració, agressivitat, alteracions en la lívid, alteracions en la defecació, erupcions cutànies, distensió abdominal o mamària, insomni…

La Medicina Tradicional Xinesa aborda cada un d’aquests símptomes, mitjançant l’elaboració d’una diferenciació de Síndromes, per a tractar-los de la manera més adient.

Quan els símptomes principals són distensió abdominal i mames abans del període menstrual, més irritabilitat, canvis d’humor, depressió, dolor i distensió a la zona dels hipocondris, és que hi ha Estancament de Qi de Fetge, que normalment es pot originar per tensions emocionals.

 

Si els símptomes principals són agitació, depressió i agressivitat, acompanyat de sensació d’opressió al pit, cara vermella, ulls vermells… ens trobem amb que hi ha Flema-Foc que altera el Jiao Superior, que pot haver sigut originat per una alimentació abundant en làctics o aliments grassos.

 

Els símptomes com la depressió i tendència a plorar abans del període menstrual, lleugera distensió mamària i abdominal, amb una menstruació poc abundant, cansament, dificultat per conciliar la son, sensació de vertigen i rostre pàl·lid, pot ser degut a una insuficiència de Sang de Fetge.

 

Distensió mamària moderada i irritabilitat prèvia a la menstruació o immediatament

posterior, més altres símptomes com dolor lumbar i als genolls, vertigen, visió borrosa, insomni, sequedat als ulls i gola, calor als palmells de las mans, peus i pit, és degut a la insuficiència de Fetge i Ronyó.

 

Tensió premenstrual moderada amb depressió i tendència a plorar a més a més distensió mamària i abdominal moderada, cansament, dolor lumbar, sensació de fred, orina freqüent i profusa, pèrdua del desig sexual… és degut a una insuficiència de Yang de Melsa i Ronyó.

 

El teu acupuntor/a mitjançant una entrevista personalitzada buscarà la millor manera de combatre aquests síndromes amb les tècniques de la Medicina Tradicional Xinesa, com l’acupuntura, la fitoteràpia, la moxibustió o el tuina.

A més a més, et donarà unes recomanacions dietètiques en funció de la teva simptomatologia.

Per exemple, per a l’Estancament de Qi es recomana aliments dolços, neutres i frescos, també aliments dolços i tebis. S’hauria d’evitar els aliments picants-calents (gingebre sec, all, pebre…), l’alcohol i el sucre blanc.

 

Recepta beneficiosa pel estancament de Qi: Te de Julivert

 

1 litre d’aigua i un grapat de fulles de julivert. Posar tot junt a bullir durant 15 minuts. Colar i anar bevent durant el dia.

 

Anna Parellada de Centre Geo amb la Col·laboració de Miquel Arjona d'Espai Qi

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.