,
28/05/2016
Teràpies

GOSSOS: VIATGE... MAREIG... VÒMIT...

S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.

Segurament que en alguna ocasió us heu trobat que la vostra mascota només de pujar al cotxe comença a bavejar, està inquiet, panteixa i, a vegades fins i tot, vomita. Tots aquests símptomes són deguts al moviment del cotxe, ja que produeix una excessiva estimulació del sistema vestibular o òrgan de l'equilibri; però hi ha un altre factor que encara té més influència, és l’estrès/ansietat associat al viatge/cotxe.

 

Tenim diferents estratègies naturals al nostre abast per tal de minimitzar aquest malestar:

a) HABITUACIÓ A LA SITUACIÓ

Una situació nova o que recordi una mala experiència viscuda amb anterioritat comporta l'aparició d'ansietat, en major o menor mesura en funció de cada individu. Per tal de disminuir-la hem d'aconseguir que viatjar amb cotxe sigui agradable.

Abans de fer cap trajecte, deixarem que l'animal conegui l'entorn. En aquest cas es permetrà que pugi i baixi del cotxe repetides vegades, primer amb el cotxe parat i després amb el motor en marxa, i un cop a dins se'l premia, bé amb menjar, amb carícies, massatges, una joguina...

En el proper pas, ja es pot deixar l'animal en l'interior i fer trajectes molt curts, sempre associats a una experiència positiva com pot ser anar a jugar al parc, córrer pel camp... i, progressivament, anar augmentant la durada del trajecte.

És important mantenir una bona ventilació del cotxe, adequar la zona on el nostre company viatjarà (transportin, o altre sistema de seguretat, manta, coixí...), dur a terme una conducció tranquil.la i agradable i realitzar descansos perquè pugui fer les seves necessitats i estirar les potes.

b) HOMEOPATIA

L'ansietat és un estat que cada individu manifesta de diferent forma, aquí proposem dos remeis per dues actituds diferents. De totes maneres, un professional hauria de valorar cada cas i donar el remei homeopàtic que més s’adeqüi als símptomes concrets de cada animal.

- apàtic, immòbil, tremolor, cap calent → GELSENIUM 30CH

- por, agitació, canvi d'humor, badalla, goteig nasal → IGNATIA 30CH

c) FLORS DE BACH

Hem de tenir en compte que, apart de les essències que es poden aconsellar de manera general, la fórmula final depèn de les característiques de cada animal, de manera que es poden afegir les essències que es creguin necessàries en cada cas.

Rescue remedy, Walnut, Scleranthus i Cherry plum, són bones essències per controlar el mareig i el vòmit.

Si el viatge és curt (<1h), 2-3h abans es donen 4 gotes cada hora, una hora abans es donen cada 15 minuts i 4 gotes just abans de pujar, durant el viatge i un cop acabat es poden continuar donant si es creu necessari.

Si el viatge és llarg (>1h), es pot començar a preparar el cos una setmana abans administrant 4 gotes, 4-6 vegades al dia, i una hora abans de l’inici del viatge, al pujar, durant i després del viatge, administrar la pauta com en el trajecte curt.

I, bon viatge!

 

 

Ares Ferrer

Veterinària i Homeòpata d’animals

Col.laboradora d’Acupcan

www.acupcan.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.