,
26/04/2017
Teràpies

Què és el Katsugen?

Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 

Els moviments espontanis són fenòmens naturals de la vida. Es tracten de mecanismes d’auto regulació interna per a moltes funcions corporals tals com el bategar del cor, el peristaltisme, la respiració...és a dir, moviments sobre els que no tenim cap tipus de control.

El Katsugen segueix aquesta mateixa línia, entenent que el moviment no s'executa, sinó que sorgeix en resposta a les necessitats del nostre organisme, sense judici ni propòsit. Permetent que el cos s’expressi com desitgi, ja sigui badallant, esternudant, parpellejant, amb sorolls intestinals... o bé a través de moviments aparentment més estranys o excessius, acompanyats de plors, crits, riures, lamentacions o altres expressions vocals. Tot i estar menys acostumats, no deixen de ser moviments completament naturals. Simplement és energia bloquejada o sentiments continguts que s’alliberen en un moment donat. Manifestacions naturals que sorgeixen quan el control mental es relaxa i els mecanismes condicionants inhibitoris es flexibilitzen. Gràcies a “permetre'ns ser” i a “deixar anar”, es produeix una reharmonització dels centres energètics vitals que ens porta a un benestar intern.

Tot i que existeixen certes tècniques (yuki, shiatsu, seiki, taijiwuxigong...) que permeten induir i facilitar aquest estat, és una cosa que tothom pot practicar, ja que tots tenim la capacitat de “deixar de fer”. No es busca res conscientment, sinó que es basa en la “no acció” i es practica sense objectius. Es tracta de gaudir del propi moviment espontani i que aquest s’expressi amb llibertat, sense els obstacles que imposa la ment.

Katsugen és purificació. Descobrir aquest espai i fluir en moviment és alliberar-nos del judici intern.

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.