Mínimal Moviment

Foto: 

@gemsase

Mínimal Moviment: tornant a la lògica del cos

Aquesta petita cooperativa de Vilafranca del Penedès ens convida a recuperar el moviment natural per tenir un cos saludable i àgil
Goretti Martínez
,
06/05/2024
Activa't
Mínimal Moviment és una petita cooperativa nascuda amb la voluntat d'oferir una proposta diversa i natural dins el ventall d'opcions d'activitat física. Moguts pel convenciment que part de la nostra salut demana gaudir d'un cos funcional i hàbil, ens conviden a saltar, enfilar-nos, gatejar, girar, carregar i aixecar-nos. Tot plegat des de la necessitat de continuar aprenent cada dia i fer-ho des de "la pràctica, la curiositat i la consciència", diuen. Mínimal Moviment va obrir el seu espai d'entrenament el passat mes de setembre al barri de l'Espirall de Vilafranca del Penedès.
Si volem tenir un cos saludable necessitem tenir una base on la diversitat de moviments sigui la protagonista

El Javi Romero i l'Olga Ferré, els socis fundadors de Mínimal, venen del món de la docència i estan preocupats per les conseqüències del sedentarisme en la seva globalitat, però també als centres educatius. Amb Mínimal Moviment volen contribuir a millorar el benestar de gent de totes les edats a partir del moviment natural, aquell que, a poc a poc, hem anat oblidant i que molt sovint va vinculat al joc, a la relació amb els altres i amb nosaltres mateixos. Ens proposen, per exemple, instal·lar unes anelles o una barra en algun raconet de casa. Feu-ho: veureu que qui entri per la porta, en un moment o altre, s'hi acabarà penjant. Per què serà?

- Com definiu Mínimal Moviment?
Mínimal és un espai on les persones venen a practicar i recuperar el seu moviment natural.

  • imatge de control 1per1

- Quin és aquest moviment natural que hem perdut?
Més que haver-lo perdut, el tenim rovellat. La gran majoria de persones, tornant a practicar, recuperen la capacitat de transitar per terra amb fluïdesa, penjar-se amb facilitat, equilibrar-se damunt de troncs, esquivar obstacles... I el més important: tornen a sentir curiositat i exploren diferents possibilitats.

- Què us diferencia de la resta de propostes esportives?
La majoria de les propostes tenen una forta especialització, són disciplines on es repeteixen constantment els mateixos patrons de moviment. Si volem tenir un cos saludable necessitem tenir una base on la diversitat de moviments sigui la protagonista. Les nostres classes sempre són diferents. Això és estimulant pel cos i serveix per divertir-nos.

 

Foto: @gemsase
- A qui us adreceu? Quin tipus de serveis oferiu?
Està pensat per a totes les persones adultes que tenen ganes de recuperar agilitat, força i flexibilitat. Tenim moltes persones que senten que s'estan oxidant i busquen moure's més i fer-ho de manera diversa. Per fer-ho oferim acompanyaments personalitzats, sessions en grups i tallers.

- Vivim en una societat sedentària. Per què és important que ens movem?
Si volem tenir salut el moviment és essencial, no hi ha opció. Està demostrat que les persones que menys es mouen tenen pitjor salut i viuen menys anys. A més, tenen una qualitat de vida més baixa. És molt important que tinguem una vida activa, on el moviment estigui molt present.

- Com plantegeu els entrenaments per a les persones que confien en vosaltres?
Nosaltres avaluem l'estat de cada persona de manera individual. En aquest sentit, tenim una mirada molt personalitzada: no hi ha dues persones amb les mateixes necessitats. A les sessions té molt de pes la pràctica d'habilitats, com gatejar, penjar-se, saltar, equilibrar-se... I dediquem una estona a la millora de la mobilitat i de la força, sempre fent servir el propi cos.

- El vostre projecte s'ha constituït en forma de cooperativa. Per què ho heu decidit així?
Quan vam mirar les diferents fórmules possibles aquesta és la que ens encaixava més, volíem arrencar un projecte nou que estigués al servei de les persones i el seu benestar. L'economia social està en aquesta línia, així que no vam pensar que hi hagués una opció millor que aquesta.

Més informació: 

A

També et pot interessar