Arts
,
2017
Divendres 27 d'octubre, 20h
SCR "La Cumprativa"
Llorenç del Penedès

Cinema 'La llum d'Elna'

El programa itinerant de les cineastes catalanes 'Conegudes (també) a casa' arriba a Llorenç del Penedès amb la projecció de 'La llum d'Elna'.

Horari: 

20h

Sinopsi: 

'La llum d’Elna' és una pel·lícula basada en fets reals que narra la proesa d'Elisabeth Eidenbenz, fundadora de la Maternitat d'Elna. Ella i les seves col·laboradores van tornar la dignitat a les dones embarassades dels camps d'internament d'Argelers i Ribesaltes de la França de Vichy. La maternitat va acollir centenars de dones i va salvar així 597 nadons d'una mort segura. L'any 1942, quan les autoritats de Vichy decideixen tancar la Maternitat d'Elna, la seva jove directora Elisabeth Eidenbenz i la seva col·laboradora Victòria, exiliada catalana a qui va rescatar del camp d'Argelers, estaran disposades a sacrificar-ho tot per salvar la maternitat, excepte els seus ideals.

La sessió comptarà amb la presència de la directora de la pel·lícula, Sílvia Quer, qui un cop acabada la pel.licula, contestarà es preguntes i qualsevol dubte o curiositat que se li pugui plantejar.

Organitza: 

Drac Màgic Cultura Audiovisual

Col·labora: 

Societat Cultural i Recreativa La Cumprativa
Ajuntament de Llorenç del Penedès
Diputació de Tarragona
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1