AGENDA
Arts
2017
Del 10 de novembre al 30 de desembre
  • Vilafranca del Penedès
Capella de Sant Joan

Exposició antològica de Colomer Pagès

Amb el títol 'Cinc dècades, cinc espais', l’artista vilafranquí Raimon Colomer Pagès presenta una extensa mostra de les cinc dècades vitals que ha dedicat a la pràctica pictòrica. L’exposició romandrà oberta al públic fins al 30 de desembre, tancant així la programació estable d’exposicions produïdes per l’Ajuntament de Vilafranca d’aquest 2017 a la capella de Sant Joan.

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h.

Inauguració: 

Divendres 10 de novembre, 20h La inauguració comptarà amb la presència del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi i anirà a càrrec de l’editor i historiador de l’art, Ramon Nadal.

Sinopsi: 

Colomer Pagès ofereix en aquesta exposició retrospectiva un conjunt d’una quarantena d’obres en diferents formats. Totes elles, llevat d’alguns dibuixos inicials, realitzades en oli sobre tela. Cinc dècades i cinc espais que reflecteixen la sàvia evolució i maduració pictòrica de l’artista.

L’exposició de la capella estarà, doncs, distribuïda en cinc dècades que el pintor vol mostrar d’una manera conjunta per tal de visualitzar retrospectivament  el seu treball.

Preu: 

Accés gratuït

Fitxa tècnica: 

Nascut a  Vilafranca l’any 1940 la seva vida ha transcorregut per Vilafranca i el seu entorn, un petit espai geogràfic que li ha estat suficient i en el qual ha trobat tot el que necessita i se sent plenament identificat. D’adolescent va començar a publicar caricatures a la premsa local, mentre estudiava comerç al col·legi de Sant Ramon de Penyafort.

Als divuit anys es va traslladar a Madrid per veure els quadres de El Greco al Museo del Prado. Era una de les seves obsessions pictòriques, volia veure’ls al natural. Només coneixia El Greco existent al museu Cau Ferrat, de la propera Sitges, i volia veure més obra del genial pintor. L’atreia la seva manera de fer, l’allargament de les figures, l’estilització dels cossos. Colomer Pagès dibuixava les figures allargades que el caracteritzen, estètica que ha anat mantenint sempre. Posteriorment va entrar en contacte amb els impressionistes francesos, especialment amb Monet. Va ser un contacte a través dels llibres, fins que anys més tard, en els seus viatges per Europa, especialment París, va poder contemplar al natural l’obra dels seus admirats impressionistes. El sentit de la llum i del color que posseïen els grans pintors francesos van significar un descobriment per a ell. Se sentia pròxim no a la seva manera de fer, perquè Colomer Pagès no utilitzava l’oli, en aquella època, però sí a la seva concepció pictòrica. A partir de la dècada dels anys 2000 inicia un procés de pintura més lliure amb una pinzellada més fresca i espontània i és a partir de la darrera època, del 2010 fins a l’actualitat, que Colomer Pagès comença a substituir els bodegons per composicions donant al color i a la forma un protagonisme més gran en les seves creacions.

La seva obra figura, a banda de col·leccions privades de tot el món, en els museus següents: Museu de Tossa de Mar, VINSEUM i  The San Francisco Museum of Contemporany Hispanic Art de Califòrnia (EUA).

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

Et pot interessar

Dissabte 10 de març, 19h
Vilafranca del Penedès
Dimarts 27 de febrer, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 25 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Del 7 d'octubre al 28 de febrer
Santa Margarida i els Monjos
Exposició 'Els Pastorets'
Fins l'1 de març
Cubelles
Diumenge 8 d'abril, 10:30h
Vilafranca del Penedès
Polsindigo
Divendres 23 de febrer, 21h
Vilanova i la Geltrú