Activa't
,
2017
Dimarts 18 de juliol, 10h
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

Taller en el marc de l'exposició 'L'objecte dins l'espai'

Mitjançant l’ús de tècniques tan diverses com la fotografia, el dibuix, el frottage o el collage, els treballs que es presenten en aquesta mostra volen posar de relleu les empremtes que genera l’acció d’habitar en l’espai domèstic. Els buits, els silencis o els espais en blanc ens parlen d’un procés de recerca que indaga en la manera com el passat es troba inserit en el present més quotidià. Walter Benjamin afirmava que “habitar és deixar empremtes”: és precisament aquest consum de l’habitar, el desgast dels espais i els objectes el que posa en el punt de mira 'L’espai dins l’objecte'.

Taller de memòria 
Per tal de fer encara més propera l'exposició i donar èmfasi entre el vincle de la memòria i art contemporani l'artista Anna Llimós oferirà un taller adreçat a persones més grans de 65 anys. 

Horari: 

De 10 a 12h

Sinopsi: 

Amb el títol de 'Teixir', el taller de memòria sorgeix de la voluntat d'explorar i aprofundir en les possibilitats de l'art com a eina de treball de la memòria personal i col·lectiva. En aquest taller es proposa utilitzar el tèxtil amb l'objectiu d'oferir un espai on es puguin fer visibles històries de persones grans a Vilafranca i d'aproximar tant l'obra com el procés creatiu de la pròpia autora als seus participants. 

Abans d'iniciar el taller, es demana a cada participant que porti un cobretaula o teixit que tingui algun valor personal. El taller s'inicia amb una breu presentació de l'obra que es troba a l'exposició. En acabar, cadascú parla de la seva vinculació amb el teixit que ha portat. Aquesta presentació ha de servir per reflexionar al voltant del lligam existent entre el tèxtil i les històries familiars com també la ubicació del tèxtil dins de la memòria col·lectiva. 

Posteriorment, es fotocopia cada peça de les que s'han portat per després deconstruir-la utilitzant tisores. En una segona fase, es tracta de reconstruir la imatge mitjançant la tècnica del collage generant formes abstractes. Aquestes formes poden suggerir accions que es troben lligades al tèxtil, com ara plegar, estendre, recollir, etc. En acabar de composar aquestes peces de petit format, es pot escriure a sobre de les imatges la vinculació que es té amb el teixit. La introducció de l'escriptura s'entén com un mitjà per potenciar el caràcter personal de la peça. Finalment, es proposa que les peces resultants passin a formar part de l'exposició. 

Anna Llimós Vidal neix a Barcelona l'any 1989. És llicenciada en Belles Arts per la UB i l'any 2013 obté la beca de dibuix Fundació Felícia Fuster i també l'accèssit en la 10a Edició del Premi Climent Muncunill i Roca. Posteriorment, l'Ajuntament de Sabadell li concedeix una residència artística a la Nau Estruch en la convocatòria Sabadell Obert. Recentment, ha realitzat exposicions individuals i ha col·laborat en el projecte “Art i futur”. Actualment complementa la producció artística amb els estudis de Màster en Humanitats a la UOC i forma part activa del col·lectiu TCteamwork.

Preu: 

Gratuït

Inscripcions: 

L'assistència al taller és gratuïta, però està pensat per a un màxim de 20 persones. Cal inscriure-s'hi prèviament trucant al 93 890 04 59 o bé a l'adreça cultura@vilafranca.cat

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

  • imatge de control 1per1