Menjar i beure
,
2018
Diumenge 25 de novembre, 11h
Plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal
Subirats

14è Subirats Tasta'l

El Subirats Tasta’l és una fira per gaudir en família dels productes de proximitat i qualitat que s’elaboren al municipi: vins, caves, gastronomia, artesania… És una fira que es consolida any rere any com a punt de trobada per als professionals i amants de la cultura enogastronòmica. El Subirats Tasta’l es complementa amb altres activitats lúdiques que fan de la mostra un esdeveniment per a tota la família.

Horari: 

D'11 a 15h

Inauguració: 

10:30h | Sala de Plens de l’Ajuntament de Subirats. A càrrec d'Oriol de la Cruz Marcè, Alcalde d’Avinyonet del Penedès.

Programa: 

Mostra enogastronòmica Subirats Tasta'l
- Degustació de vins i caves de Subirats a càrrec dels cellers participants.
- Degustació gastronòmica a càrrec dels restauradors i elaboradors de Subirats.
- Participació especial del Consell Regulador IGP Gall del Penedès amb degustacions elaborades per restaurants del municipi com acció promocional del producte.
- Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla (Programa de Formació i Inserció en l’especialitat d’Auxiliar d’Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració del Servei d’Ocupació i Formació – Ajuntament de Vilafranca).
- Mercat i exposició de productes de la terra, artesania i art de Subirats a càrrec dels productors, artistes i entitats participants.
- Activitats i tallers infantils relacionats amb la cultura del vi i el cava a càrrec de Fem Vinya i ArqueoVitis. Espai controlat i vigilat amb monitoratge.
- Corralet a càrrec dels criadors IGP Gall del Penedès. Passejades en poni per l’entorn de la mostra. Activitat dirigida a infants acompanyats d’un adult. Preu: 2 euros.
- Exposició 'Subirats i pagesia'. Extracte d’imatges i textos del projecte de testimonis verbals 'Llegat de poble' a la sala del Centre Agrícola.
- Exposició dels projectes integrats i finals dels alumnes de la promoció 2017/18 dels Cicles formatius de Grau Superior de gràfica audiovisual, gràfica impresa i joieria artística de l’Escola Municipal d’Art Arsenal.
- Animació de la fira a càrrec dels grups de teatre En obres (Lavern) i La companyia es grata (Can Rossell).

Activitats complementàries
9:30h | Estació de tren. Curs d’iniciació a la marxa nòrdica. Gaudeix de la marxa nòrdica per l’entorn de Subirats. Sortida de l’estació de tren de Lavern. Arribada a Sant Pau d’Ordal. A càrrec de Marxen Nòrdic Walking Penedès. Durada: 3 hores. Distància: 8 Km. Desnivell: 198 m. Preu: 15€ (inclou monitor, material i assegurança). Activitat apta per a tots els públics.

D’11 a 14h | Estació de tren. Servei de lloguer de bicicletes. Vine en tren i agafa una bicicleta per circular de manera sostenible per Subirats. Recollida de la bicicleta a l’estació de tren de Lavern (Centre EnoBiCiNGPENEDÈS). Entrega de la bicicleta a la fira (carpa Bikemotions). Col·labora: Bikemotions, EnoBiCiNGPENEDÈS i Renfe Rodalies. Preus promocionals amb el 50% de descompte pel servei/transfer d’anada i tornada en l’horari convingut: bici convencional, 5€  i bici elèctrica, 10€.

11:00h | Sala de l'Ateneu Agrícola. Escenificació de diàlegs del projecte 'Llegat de poble'.

12:00h | Espai Cal Saldoni. Tast de caves de Subirats. Tast guiat amb degustació de productes artesans. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Fèlix Massana Ràfols, Covides, El Mas Ferrer, Ca l’Estevet embotits d’autor, Carnisseria Cal Quim i Ràfols Surià productes artesans. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 50 minuts. Preu: 8€.

12:00h | Espai infantil. Narració del conte 'La Kesse i el Kosse a la Font de la Canya' a càrrec d’ArqueoVitis.

De 12 a 14h | Espai infantil. Fem cistelles pels ous de les gallinetes. Taller per a infants a partir de 4 anys acompanyats d’un adult. A càrrec de Zig Zag. Organitza: Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès.

13:00h | Espai Museu d’Esperanto de Subirats. Tast d’esperanto. Taller d’iniciació a la llengua esperantista. A càrrec de Rubèn Fernández membre de l’Associació Esperantista Catalana. Durada: 50 minuts. Activitat gratuïta.

13:30h | Espai Cal Saldoni. Maridatge llaminer. Maridatge de vins i escumosos de postres amb productes de fleca i pastisseria elaborats pels forns de Subirats. A càrrec de l’enòleg Lluís Ràfols. Col·labora: Cava Llopart, Albet i Noya, Eudald Massana Noya, Cal Pelegrí, Eduard Forner i Forn de Lavern. Col·laboració especial de l’alumnat del PFI La Forquilla. Durada: 50 minuts. Preu: 10€.

*Activitats amb inscripció prèvia. Reserves i més informació a l’Ajuntament de Subirats.

Preu: 

L'accés a la mostra és gratuït. 
8 tiquets degustació + copa: 8€ | 8 tiquets degustació: 6€ | Copa Riedel: 2€ 
Els tiquets són bescanviables per vi, cava o degustació gastronòmica. Cada expositor decidirà el nombre de tiquets a bescanviar en funció del producte. Només se serviran degustacions amb la copa del Subirats Tasta’l.

 

Organitza: 

Ajuntament de Subirats

Col·labora: 

Diputació de Barcelona

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1