Arts
,
2018
Dissabte 29 de setembre, 18h
Centre cívic
Sant Cugat Sesgarrigues

4a Mostra audiovisual del medi ambient del Penedès (Eco Sant Cugat)

L’Eco Sant Cugat és una fira mediambiental amb un clar component educatiu i pedagògic, que cerca el binomi de la informació i formació per una participació activa dels visitants. Des de fa quatre anys inclou una mostra de treballs audiovisuals sobre temes relacionats amb el medi ambient.

Programa: 

18:00h | Projecció dels curtmetratges:

- 'Garlandes a Santa Fe del Penedès' (2007). Audiovisual que mostra l’elaboració de garlandes per part de la família Sadurní Hill de Santa Fe del Penedès. Joan Sadurní abans de deixar l’ofici va voler salvaguardar en aquesta filmació la manera tradicional de fer garlandes en un forn de llenya. La presentació a càrrec de la historiadora M. Teresa Sadurní. Amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Font del Cuscó, l’Institut d’Estudis Penedesencs i la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya. (15’)

- 'Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del río' (2016). A l’Amazònia, l’ampliació de la frontera petroliera posa en perill la vida. Però el missatge defensor arriba a les comunitats, seguint la llera dels rius. (5’)

- 'La batalla de las cacerolas' (2017). La lluita de les dones de Tepoztlán, a Mèxic, en contra dels megaprojectes que amenacen la seva comunitat. Història de resistència social on s’utilitzava com a arma principal el so de les seves cassoles. (5’)

- 'Guardiana de los ríos' (2016). Berta va sembrar la llavor. La defensa dels béns naturals és cada vegada més dura, però la força de la guardiana dels rius roman. (6’)

- 'Fauna salvatge a Sant Cugat Sesgarrigues' (2018). Audiovisual que mostra com viuen en el nostre entorn, els porcs senglars, els conills, les guineus, els toixons, els pardals, les garses, els xoriguers, les òlibes, etc. Ha estat realitzat per membres de l’Associació Amics de la Font del Cuscó amb càmeres de fototrampeig. Aquesta tècnica de col·locar una càmera amb sensors que s’activa amb el moviment permet observar, fotografiar o filmar la fauna salvatge i és una bona eina per descobrir la vida dels animals, ja que permet obtenir molta informació sense molestar-los. (15’)

*Al descans podrem fer un mos a càrrec dels alumnes de 6è de l’Escola Les Vinyes.

20:30h | Projecció del documental 'A plastic ocean' (2016). El documental mostra els efectes devastadors de la contaminació del plàstic als nostres oceans. Durant quatre anys un equip de productors, especialistes i científics viatgen a una vintena d’indrets del món per explorar l’estat precari dels nostres oceans i revelar les solucions que es poden posar en marxa de manera immediata. (102’)

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues

Col·labora: 

Amics de la Font del Cuscó
Escola Les Vinyes

Més informació: 

  • imatge de control 1per1