AGENDA
Fires i festes
2018
Del 8 al 18 de febrer
  • Vilafranca del Penedès
Diversos espais

Carnaval de Vilafranca

El programa d’actes començarà el dia 8 de febrer, Dijous Gras, amb l’arribada de S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca, i s’allargarà fins el diumenge 18 de febrer, amb el Carnaval Xic, que posarà punt i final al Carnaval 2018.
Una altra novetat destacada per l’edició 2018 del Carnaval serà l’hora d’inici de la Rua de Resurrecció. Aquest any, amb l’objectiu de reduir el temps de rua, l’inici serà a les 21h, i el recorregut serà el mateix de cada edició: avinguda de Tarragona, rambla de Sant Francesc, rambla de Nostra Senyora, avinguda de Barcelona, cantonada amb el carrer del Cid. Per finalitzar la festa, enguany també s’inclou com a novetat l’actuació d’un DJ a la rambla de Sant Francesc fins a les 2.30h.

Programa: 

Dijous 8 de febrer

19:00h | C/ Nord cantonada amb el C/ Montserrat. Arribada de S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca amb tota la seva Cort al carrer del Nord, cantonada carrer Montserrat. El seguici es dirigirà cap a la Plaça de la Vila i passarà per la Plaça Milà i Fontanals, el Raval de la Font, el carrer dels Ferrers i el carrer de la Cort. Tot plegat amb l’acompanyament musical dels Diga'ls-hi Inquiets. Arribats a la Plaça de la Vila, Pregó del Rei Carnestoltes, Flashmob a càrrec de l’Escola de Dansa Assumpta Trens i Botifarrada Popular.

22:30h | Cal Bolet. Projecció dels curtmetratges participants

Divendres 9 de febrer

21:00h | Escorxador i pels carrers del centre. Escorreguda de bars i sopar a Cal Bolet, amb l'acompanyament musical dels Vinardells.
Els tiquets es vendran a partir de les 20:30h al Pati de l’Escorxador. Preu: 10 € (ruta de bars + sopar + ball).

00:00h | Cal Bolet. Magnífic Ball de Disfresses en honor a S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca amb el grup Sixtus i Dj Patata. Hi haurà concurs de disfresses amb premis per a la millor individual i a la millor per grup. Entrada gratuïta per a totes les persones que portin disfressa de cos sencer i 5 € amb consumició d’un refresc/cervesa per a les persones no disfressades.

Dissabte 10 de febrer 

12:00h | Per les parades del Mercat (des de la Plaça Penedès fins a la plaça de Santa Maria). S.M el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca i la seva Cort, acompanyats per la Banda de l’EMM M Dolors Calvet, sortiran a fer Dissabte pel mercat. En arribar a la plaça de Santa Maria, actuació de lluïment.

12:30h | Plaça Penedès. Vermut electrònic amb Dj Rivas

17:00h | Plaça de la Vila. Sorollosa despertada de S.M el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca per part de tots els infants. Per despertar el Rei Carnestoltes necessiteu portar qualsevol estri, aparell o instrument que faci molt i molt soroll (un xiulet, una pandereta o la tapa de la cassola, tots s’hi val). Quan el Rei Carnestoltes es desperti continuarem fent soroll fins a la plaça Jaume I, passant per la plaça Constitució, la Vall del Castell i la Plaça de l’Oli. Tot plegat, amb l’acompanyament musical de la Batukada de l’EMM M Dolors Calvet. Arribats a la plaça Jaume I, animació musical a càrrec del grup Soni com pugui.
En acabar, berenar per a tots els participants.

Diumenge 11 de febrer

19:00h | Casal Popular. Karnavaloke, Karaoke de Carnaval

Dimarts 13 de febrer 

De 17:30 a 19.00h | Plaça de la Vila. Instal·lació de la Capella ardent de S.M. Difunt el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca. Amb l’acompanyament musical del Grup de Ministrers de l’EMM M Dolors Calvet i la performance del grup de teatre Et Al. Durant la Vetlla, taller de confecció de sardines perquè els infants la portin a l’enterrament de Sa Majestat el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca.

Dimecres 14 de febrer

18:00h | Plaça de la Vila. Vetlla
19:00h | Sortida del seguici fúnebre que acompanyarà el fèretre de S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca, amb l’acompanyament musical de la Banda de l’EMM M Dolors Calvet i els Tabalers del Ball de Diables de Vilafranca. La comitiva passarà pels carrers de la Cort, Parellada, Palma, Sant Joan, Rambla de Nostra Senyora, carretera de Tarragona i Bisbe Morgades per arribar al Parc Tívoli. Arribats al Parc Tívoli, Lectura solemne del testament i incineració de S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca i Sardinada Popular.

Divendres 16 de febrer

21:00h | Avinguda de Tarragona amb C/ de Moja. Rua de la resurrecció. Rua de Carnaval amb la participació de carrosses i comparses de Vilafranca i de la comarca encapçalada per les cendres de S.M. el Rei Carnestoltes XVè i I de Vilafranca.
Recorregut: Avinguda de Tarragona, Rambla de Sant Francesc, Rambla de Nostra Senyora, Avinguda de Barcelona cantonada carrer del Cid. En acabar la rua a la Rambla de Sant Francesc, entrega de premis a les millors carrosses i comparses per part del Rei Carnestoltes si aconsegueix ressuscitar i festa final de rua amb Dj Hurtu.

Diumenge 18 de febrer
12:00h | Poliesportiu de l’Escola Mas i Perera. Carnaval Xic. Amb l’espectacle d’animació infantil 'Que comenci la festa!' a càrrec de Jaume Ibars.

Organitza: 

Comissió de Carnaval
Ajuntament de Vilafranca del Penedès
Entitats de la vila

Més informació: 

Et pot interessar

Èric Vinaixa
Divendres 22 de febrer, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 24 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Del 23 de febrer al 6 de març
Vilanova i la Geltrú
Del 15 de desembre al 17 de març
Santa Margarida i els Monjos
Les disfresses són un dels principals atractius del carnaval
Dies 2 i 3 de febrer
Llers
Brut i bruta
Dies 22 i 23 de febrer
Torà
Dimarts 19 de febrer, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Rua de Carnestoltes a Porqueres
Diumenge 24 de febrer, 12h
Porqueres