Música
,
2018
Divendres 14 de setembre, 22h
La Muntanyeta
Olèrdola

Concert de Cesk Freixas i Blaumut

Aquest 2018 Canal 20-Ràdio Olèrdola fa 25 anys i per celebrar aquest rodó aniversari organitza un concert gratuït amb el cantautor penedesenc Cesk Freixas i el grup Blaumut. Serà a la finca municipal de la Muntanyeta, situada a prop del poble de Moja.

Sinopsi: 

L’any que ve es compliran 15 anys de la primera aparició de Cesk Freixas als escenaris. Ha editat 6 treballs i en el darrer,  'Proposta', Freixas consolida un so més contundent d'estètica rock, sense oblidar l'acostament cap a sonoritats més mediterrànies. El seu 7è disc el preveu presentar a inicis del 2019, després d’assolir el finançament necessari per a enregistrar-lo gràcies a una campanya de micromecenatge. Amb lletres combatives i tendres, Cresk Freixas ha esdevingut un referent en l’actual panorama musical català a  l’hora de connectar amb la tradició de la cançó d’autor més compromesa. El 2015 va ser guanyador del Premi Disc Català de l'Any, organitzat per Ràdio 4; i del 2008 al 2015 obtenia fins a 7 premis Enderrock.

Blaumut  combina el folk amb el pop, la música clàssica i la cançó d'autor. El grup el formen Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric). Les seves són lletres plenes d'imatges evocadores. Els  arranjaments d'instruments clàssics de corda, i el so de diverses andròmines acaben de donar un segell inconfusible a les seves cançons. L’any 2012 van impactar amb el primer disc, “El turista”, per la sensible, original i elaborada proposta musical que oferien, arribant a amplis públics. Des de llavors, han editat dos discs més i un EP. El darrer, “Equilibri”, és de l’any 2017. Cançons seves com “Bicicletes” ,“Pa amb oli i sal”, “El primer arbre del bosc” o “Vint-i-un botons”  ja formen part del fil musical del país.