Activa't
,
2018
Dijous 25 d'octubre, 18h
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

Curs introductori sobre pintura expandida

Activitat adreçada al públic adult en el marc de l'exposició itinerant 'Plou, neva, pinta'. És una sessió/curs introductori sobre pintura expandida a càrrec de la comissaria de l’exposició, Roser Sanjuan, gestora cultural especialitzada en educació artística i responsable del Servei Educatiu del Centre d'Art la Panera, en Lleida. A la mostra, produïda pel Centre d’Art La Panera de Lleida, s’hi presenta l’anomenada “pintura expandida”, una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç. Aquestes noves tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar al llarg dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Comissariada per: 

Roser Sanjuan

Sinopsi: 

L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura ­­—el marc, el suport, el color i el gest—, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova.

Preu: 

Gratuït

Inscripcions: 

No es requereix inscripció prèvia

Fitxa tècnica: 

Els artistes que participen a la mostra són: Jordi Colomer (Barcelona, 1962) amb Finestres III, 1992 Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004. Belén Uriel (Madrid, 1974) amb Indoor-Landscape 2, 2004. Miquel Mont (Barcelona, 1963) amb Sol-Mur I, 2003. Ignacio Uriarte (Krefeld, Alemanya, 1972) amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca
Centre d'Art La Panera de Lleida
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1