Espectacles
,
2018
Diumenge 25 de març, 18:30h
Centre Agrícol de Sant Pau d'Ordal
Subirats

Dia de l’Associacionisme Cultural 2018 (DASC): lectures dramatitzades al Casal i a Ràdio Vilafranca

Per segon any consecutiu la Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès-GATAP, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya-FGATC- i el Casal Societat La Principal s’afegeixen al Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC 2018) amb l’organització d’un seguit de lectures dramatitzades. 

Sinopsi: 

Una família, cada divendres va a sopar on sempre. Aquest divendres, però, passen algunes coses: la Bet s’ha desfogat dient-li quatre fresques al seu jefe; el Jordi, un executiu, està amoïnat perquè acaba de parlar per televisió i no rep l’aprovació familiar que esperava; la mare –ai, la mare!–, com totes les mares es preocupa en excés pels seus fills, ja adults; l’Elisenda avui està bevent més del que acostuma, i al Quim li passa alguna cosa, tots ho veuen, però no saben què és. La seva dona, l’Àngels, hauria de ser-hi també, està a punt d’arribar-hi, però no arriba; per què? Serà el motiu de l’actitud estranya del Quim? A més, hi ha el Tomàs, cambrer del bar familiar, el més lúcid, tal vegada perquè pot mirar-s’ho tot d’una manera distant. Ara, si ens hi fixem bé, potser no és tan distant com sembla. L’obra mostra l’ambient quotidià en una família, amb els seus problemes, grans o petits, però importants per a ells. Un aire de família permet a l’espectador veure unes situacions que és possible que li recordin alguna experiència pròpia o d’algú proper.

Programa: 

Divendres dia 1 de juny
11:30h s’emetran per Ràdio Vilafranca unes breus lectures dramatitzades, 'Un xic exòtic' i 'Un encuentro absurdo' creacions pròpies de J.A. Bielma, a càrrec de La companyia es grata de Can Rossell, Subirats.

Dissabte dia 2 de juny
El Casal Societat la Principal organitza, durant tot el matí, la seva jornada de portes obertes. A la tarda, a les 20h, a la Sala 1 del Casal, al carrer Migdia nº18, La Companyia es grata repetirà, per tots els espectadors, les lectures dramatitzades ja radiades el dia abans i, el Taller d’Assaig Teatre -TAT-, presentarà l’espectacle-lectura en petit format, 'Viola del violer; homenatge a Mª Aurèlia Capmany' en l’any del centenari (Barcelona 1918-1991) d’aquesta destacada activista cultural, novel·lista, dramaturga i assagista catalana, reconeguda pel seu compromís feminista i antifranquista. Durant l’acte es servirà cava cedit per Can Ràfols dels Caus. Espectacle amb taquilla inversa. 

Dilluns 4 de juny
Es tornaran a radiar les lectures, entre les 15h i les 16h.

Organitza: 

Coordinadora de Grups de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

Col·labora: 

Casal - Societat La Principal
Ràdio Vilafranca

Més informació: 

  • imatge de control 1per1