Espectacles
,
2018
Del 21 al 23 de setembre
Casal - Societat La Principal

Escena Penedès

Festival de Teatre Amateur d'Origen Penedès. En aquesta primera edició es mostraran sis espectacles de cinc companyies de la comarca, repartits en tres dies i dos espais, el Teatre del Casal i la sala polivalent de l’entitat de la planta baixa del carrer del Migdia, 18. El festival també comptarà amb un paper destacat per als vins i caves del Penedès, ja que al finalitzar cada representació, aquests productes originaris de terres penedesenques entraran en diàleg amb el director o directora del muntatge, compartint-lo amb el celler i el públic.

Programa: 

Divendres 21 de setembre, 21h

'155... i escaig'
La Companyia es grata, de Can Rossell / Subirats
Autor: José A. Bielma
Gènere: Comèdia
Durada: 80 minuts

Quan a l'Albert li va tocar la loteria, no s'imaginava el que li queia a sobre: per culpa d'una pluja de milions, de sobte, s'havia convertit en el gendre ideal, en el futur de la política, en l'amic estimat per tothom..., inclús dels que no coneixia. I és que, amb 155 milions d'euros... i escaig, fins i tot "Hacienda" t'adora. "155..., i escaig", la comedia més esbojarrada de La Companyia es Grata.

Maridatge amb Pinord

Dissabte 22 de setembre, 19h

Lectura dramatitzada de tres contes dels vint-i-vuit de Manuel de Pedrolo
L’Arrel, de Sant Miquel d’Olèrdola
Gènere: Contes d’humor àcid, reflexiu i crític
Durada: 60 minuts
Direcció: Este Maimó

Conte 1: 'El diumenge dels casats de nou'. Amor, enveja, desamor, monotonia, desig, somnis... tot depèn dels ulls que miren: la portera, dues veïnes, un noi de 15 anys, un parell de promesos, un jove, una noia, un vell verd, un senyor de mitjana edat... tots miren la muller.
Conte 2: 'El principi de tot'. Sempre sabem el que fem i per què ho fem? Sempre sabem on volem anar i per què hi volem anar? Un conte que parla de la humanitat.
Conte 3: 'Negocis a Clay Town'. El que fa la rutina! Anar a treballar de manera mecànica, sense pensar, pot resultar d’allò més diferent! A quin pis treballa Mr. Fedler?

Maridatge amb vi de la Masia Torreblanca 

Dissabte 22 de setembre, 20:30h

'Dos embolics i una recomanació'
Pa amb Xocolata, de Torrelles de Foix
Gènere: Comèdia Durada: 90 minuts
Autora: Assumpta Gonzàlez

A la finca d'estiueig d'una família benestant, ve a passar uns dies de vacances l'Andreu, invitat per el Sr. Ramon, que te la intenció de casar-lo amb la seva filla. La seva filla Martina però, està enamorada del Lluís, que resulta ser més que un amic de la Clareta, la nova minyona que va arribar fa uns dies, molt recomanada. Aquesta al mateix temps coneix, i molt bé, a l'Andreu.

Maridatge amb vi Domènech i Vidal

Diumenge 22 de setembre, 23:30h

'Ca Barret! Viola del violer'
Taller d’Assaig Teatre (TAT), de Vilafranca del Penedès
Gènere: Cabaret
Durada: 60 minuts
Autora: Maria Aurelia Capmany
Direcció i adaptació: Valeri Laguna

La història podria començar dient: "Les conquistes d'aquest món no les faràs amb les cames, sinó amb el cap", i podria acabar cridant: "Mai no seré prou vella ni prou covarda per no tornar a començar de cap i de nou i amb les mans buides". Per saber-ne més, caldrà veure 'Ca Barret! Viola del violer', un divertiment esbojarrat o, ja ens ho direu, una tragèdia ben viva.

Maridatge amb cava Torreblanca 

Diumenge 23 de setembre, 12h

'I per què no en parlem?'
Les Escoles de Gelida, de Gelida
Guió: Irene Puig
Durada: 30 minuts
Direcció: Irene Puig i Carol Codó

Quan parlem d’educació pensem en mates, llengua, ciències i en hàbits de comportament. Però que passa amb l’educació afectiva? Qui se n’ha d’ocupar? Per què pensem què és un tema “ tabú” i s’evita? Són massa petits, no cal parlar d’això, no ho entendran...I així deixem passar els dies fins que un dia ens trobem que arriba l’adolescència i els hi arriba de ple sense, en molts casos, haver-ne parlat mai ni amb la família ni a l’escola. I per que no en parlem? planteja de manera divertida les diferents converses entre adults i infants que sorgeixen gràcies a l’aparició d’en Guerau. En Guerau viu a l’any 4018 i en el seu món han desaparegut els sentiments, i per això viatja fins a l’any 2018, per que vol saber que es un petó i una abraçada. Li sabran explicar els nens i nenes que trobarà en el seu viatge?

Diumenge 23 de setembre, 12:35h

'Escape! Si pots'
Les Escoles de Gelida, de Gelida
Guió: Juan Ariza
Durada: 40 minuts
Direcció: Montse Puig i Juan Ariza

Actualment, la vida social i d'oci dels joves gira al voltant de la tecnologia. Però, són conscients del perill que això pot suposar? Els protagonistes d'Escape!! si pots, joves adolescents, es veuran atrapats en un joc ple de misteris i proves que hauran d'anar superant per guanyar el premi i finalment sortir del joc. Ho aconseguiran?

Maridatge amb vi Can Ràfols dels Caus i most per als infants de caves Martí - Grau

Organitza: 

Casal - Societat La Principal
Coordinadora de Grups de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

Més informació: 

  • imatge de control 1per1