AGENDA
Arts
2018
Del 24 de novembre al 13 de gener
  • Vilafranca del Penedès
Sala dels Trinitaris

Exposició '24.XI.18. Alfons Borrell'

Selecció dels darrers treballs d’Alfons Borrell inscrits, la majoria, entre els anys 2016 a 2018. Aquestes darreres obres, que destaquen per la seva contenció i depuració, reclamen a l’espectador formes d’experimentació lliures i obertes per sentir-les i transitar-les.

Horari: 

De dimecres a dissabte de 17 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h

Inauguració: 

Dissabte 24 de novembre a les 12h, inauguració amb la presència de l’artista, Alfons Borrell i la comissària, Patricia de Muga.

Sinopsi: 

Alfons Borrell (Barcelona, 1931), concep la pintura com un espai de relació amb el món i, a la vegada, com un impuls, una emoció i que s’ha mantingut allunyat de les modes i els corrents preponderants al llarg de la seva trajectòria. La seva obra es caracteritza per la importància del color i es debat entre la subtilitat i la intensitat, entre l’obertura vers la natura i el replegament introspectiu. Vinculat des del 1955 al llenguatge de l’abstracció, ha estat influenciat en diferents moments de la seva vida per Anglada Camarasa i Brossa, dos artistes que, més enllà d’una estètica, li aportaren una actitud vital i ètica en front de l’art. El treball de Borrell ha estat i és actualment intens i constant, movent-se sempre dins uns paràmetres que va repetint amb rigor i dedicació. Es tracta d’una visió pròpia del color i de la pintura, lligada al concepte, al pensament, i també a la vivència. Borrell utilitza només cinc pigments extrets de la terra, verd, blau, taronja, ocre i gris; mentre que el blanc, de la superfície de la tela, emergeix com una aparició de la llum.

Preu: 

Accés gratuït

Comissari: 

Patrícia de Muga

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

Et pot interessar

Neus Villar
Del 12 d'abril al 19 de maig
Vilafranca del Penedès
Dissabte 20 d'abril, 12h
Vilafranca del Penedès
Del 15 al 30 d'abril
Girona
Tragèdia al call
Diumenge 5 de maig, 10:30h
Tàrrega
Del 6 d'abril al 5 de maig
Castell d'Aro
Exposició 'Desemboscant' de Martí Boada
Del 4 d'abril al 31 de maig
Girona
Exposició 'Fa 45 anys que en tinc 45' de Lucia Perera
Del 12 d’abril al 4 de maig
Reus
Exposició 'Blavor' de Rafa Romero
Del 29 de març al 3 de maig
Cambrils