AGENDA
Arts
2018
Del 24 de novembre al 13 de gener
  • Vilafranca del Penedès
Sala dels Trinitaris

Exposició '24.XI.18. Alfons Borrell'

Selecció dels darrers treballs d’Alfons Borrell inscrits, la majoria, entre els anys 2016 a 2018. Aquestes darreres obres, que destaquen per la seva contenció i depuració, reclamen a l’espectador formes d’experimentació lliures i obertes per sentir-les i transitar-les.

Horari: 

De dimecres a dissabte de 17 a 20h i diumenges i festius de 12 a 14h

Inauguració: 

Dissabte 24 de novembre a les 12h, inauguració amb la presència de l’artista, Alfons Borrell i la comissària, Patricia de Muga.

Sinopsi: 

Alfons Borrell (Barcelona, 1931), concep la pintura com un espai de relació amb el món i, a la vegada, com un impuls, una emoció i que s’ha mantingut allunyat de les modes i els corrents preponderants al llarg de la seva trajectòria. La seva obra es caracteritza per la importància del color i es debat entre la subtilitat i la intensitat, entre l’obertura vers la natura i el replegament introspectiu. Vinculat des del 1955 al llenguatge de l’abstracció, ha estat influenciat en diferents moments de la seva vida per Anglada Camarasa i Brossa, dos artistes que, més enllà d’una estètica, li aportaren una actitud vital i ètica en front de l’art. El treball de Borrell ha estat i és actualment intens i constant, movent-se sempre dins uns paràmetres que va repetint amb rigor i dedicació. Es tracta d’una visió pròpia del color i de la pintura, lligada al concepte, al pensament, i també a la vivència. Borrell utilitza només cinc pigments extrets de la terra, verd, blau, taronja, ocre i gris; mentre que el blanc, de la superfície de la tela, emergeix com una aparició de la llum.

Preu: 

Accés gratuït

Comissari: 

Patrícia de Muga

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició ‘La noia del monyo’ d’Ingrid Riera
Del 24 de gener al 10 de març
Girona
Del 15 de desembre al 17 de març
Santa Margarida i els Monjos
Sonia Alins
Del 2 de febrer al 3 de març
Lleida
Joan Brossa
Del 28 de gener al 27 de febrer
Navàs
Dilluns 18 de febrer, 18h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 24 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Natural/artificial
Del 18 de gener al 10 de març
Manresa
quartada
Del 4 al 28 de febrer
Igualada