AGENDA
Arts
2018
Del 8 de juny al 8 de juliol
  • Sant Pere de Riudebitlles
HD Riudebitlles, Molí de Cal Ròmul i Molí de Cal Xerta

Exposició de Victòria Rabal 'Capturar'

'Capturar' presenta el darrer treball de Victòria Rabal, en què la matèria té un paper rellevant: paper i vidre, així com els elements: aigua, foc i aire. 

Horari: 

Dissabtes, de 18 a 20h

Inauguració: 

Divendres 8 de juny, 20h

Sinopsi: 

La matèria és real, palpita i reacciona segons les seves pròpies lleis. El paper és l’obra en si mateixa. Les esquerdes que dibuixa i conforma el propi material són la resposta al plec i la tensió que les mans de l’artista han insinuat. Esquerdes com a presència física i esquerdes com a metàfora. El vidre és l’altre material d’aquest treball. A la mostra s’exposen peces de vidre bufat. Són vidres atrapats i/o sostinguts per malla d’acer. Una exploració en un món totalment contraposat al paper i l’aigua: el vidre i el foc. L’aire és l’element que els uneix, l’aire és determinant a l’hora de donar forma al vidre, també determinant en l’assecatge del paper.

Inscripcions: 

Fitxa tècnica: 

Victòria Rabal (Barcelona, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. És diplomada en Gravat per la Universitat de Barcelona, ha fet estudis de gravat a la Universitat d’Urbino (Itàlia), i ha estat guardonada amb el diploma de mestre artesà, de la Generalitat de Catalunya. Actualment és presidenta de l’A FAD. Des de 1982 treballa i és directora del Museu Molí Paperer de Capellades, dirigeix els tallers d’Art-Paper del Museu i ha impartit nombrosos tallers i conferències sobre el paper: Fundació Pilar i Joan Miró, Palma de Mallorca; Curso Internacional de Pintura de Jerez de la Frontera; Aoya Washikobo, Japó; Universitat de Brasília, Brasil; San Rafael, Equador; Universitat de LSU, EUA, entre d’altres. Realitza col·laboracions per a diferents artistes: Amparo Sard, Miquel Barceló, Elena del Rivero, Perejaume, i ha creat elements escenogràfics per a les obres: L’Adéu de Lucrècia Borgia (2002) i Lisístrata (2003) de Carles Santos; Stabat (2005) de Xavier Maristany; Mariaelena Roqué desvesteix Carles Santos (2006), vestit de libèl·lula, Museu Tèxtil i d’Indumentària, Barcelona; Don Juan el rey de las tinieblas, (2008) màscares i elements de vestuari, Teatro Español, Madrid. També ha fet treballs en paper per al Taller del Bulli de Ferran Adrià i recentment també per a la xef Carme Ruscalleda.

Organitza: 

HD Riudebitlles

Et pot interessar

Exposició ‘Miquel Falgàs: La Peribilitat del Nom’
Del 12 de gener al 12 de febrer
Reus
Del 14 de desembre al 24 de març
Vilafranca del Penedès
Diumenge 10 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Exposició ‘La Reixeta d’en Mallol’ a l'Aparador, la Seu d'Urgell
Del 14 de desembre al 27 de febrer
La Seu d'Urgell
Exposició ‘Territorial’ d'Elisenda Rosàs
Del 10 de gener al 2 de febrer
Reus
Exposició ‘La Política Retratada’, humor gràfic
Del 28 de novembre al 23 de febrer
Girona
Any cardenal Vidal i Barraquer 2018
De l’11 de gener al 17 de febrer
Tarragona