AGENDA
Arts
2018
Del 8 de juny al 8 de juliol
  • Sant Pere de Riudebitlles
HD Riudebitlles, Molí de Cal Ròmul i Molí de Cal Xerta

Exposició de Victòria Rabal 'Capturar'

'Capturar' presenta el darrer treball de Victòria Rabal, en què la matèria té un paper rellevant: paper i vidre, així com els elements: aigua, foc i aire. 

Horari: 

Dissabtes, de 18 a 20h

Inauguració: 

Divendres 8 de juny, 20h

Sinopsi: 

La matèria és real, palpita i reacciona segons les seves pròpies lleis. El paper és l’obra en si mateixa. Les esquerdes que dibuixa i conforma el propi material són la resposta al plec i la tensió que les mans de l’artista han insinuat. Esquerdes com a presència física i esquerdes com a metàfora. El vidre és l’altre material d’aquest treball. A la mostra s’exposen peces de vidre bufat. Són vidres atrapats i/o sostinguts per malla d’acer. Una exploració en un món totalment contraposat al paper i l’aigua: el vidre i el foc. L’aire és l’element que els uneix, l’aire és determinant a l’hora de donar forma al vidre, també determinant en l’assecatge del paper.

Inscripcions: 

Fitxa tècnica: 

Victòria Rabal (Barcelona, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. És diplomada en Gravat per la Universitat de Barcelona, ha fet estudis de gravat a la Universitat d’Urbino (Itàlia), i ha estat guardonada amb el diploma de mestre artesà, de la Generalitat de Catalunya. Actualment és presidenta de l’A FAD. Des de 1982 treballa i és directora del Museu Molí Paperer de Capellades, dirigeix els tallers d’Art-Paper del Museu i ha impartit nombrosos tallers i conferències sobre el paper: Fundació Pilar i Joan Miró, Palma de Mallorca; Curso Internacional de Pintura de Jerez de la Frontera; Aoya Washikobo, Japó; Universitat de Brasília, Brasil; San Rafael, Equador; Universitat de LSU, EUA, entre d’altres. Realitza col·laboracions per a diferents artistes: Amparo Sard, Miquel Barceló, Elena del Rivero, Perejaume, i ha creat elements escenogràfics per a les obres: L’Adéu de Lucrècia Borgia (2002) i Lisístrata (2003) de Carles Santos; Stabat (2005) de Xavier Maristany; Mariaelena Roqué desvesteix Carles Santos (2006), vestit de libèl·lula, Museu Tèxtil i d’Indumentària, Barcelona; Don Juan el rey de las tinieblas, (2008) màscares i elements de vestuari, Teatro Español, Madrid. També ha fet treballs en paper per al Taller del Bulli de Ferran Adrià i recentment també per a la xef Carme Ruscalleda.

Organitza: 

HD Riudebitlles

Et pot interessar

Vinyetes, història del còmic
Del 31 d'octubre al 14 de novembre
Riudoms
Exposició 'Mirades nues' de Haidé Costa
Del 20 de setembre al 9 de desembre
Tarragona
Lliçó de Diògenes
Divendres 19 d'octubre, 17h
Girona
‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’
Del 19 al 31 d'octubre
Vilanova i la Geltrú
Sònia Alins
Del 5 d'octubre al 25 de novembre
Tàrrega
Exposició 'Flix a la Batalla de l'Ebre'
De l'11 d'octubre al 18 de novembre
Flix
Del 21 de setembre al 4 de novembre
Vilafranca del Penedès
Movies
Del 21 de desembre al 15 de desembre
Balaguer