AGENDA
Arts
2018
Del 8 de juny al 8 de juliol
  • Sant Pere de Riudebitlles
HD Riudebitlles, Molí de Cal Ròmul i Molí de Cal Xerta

Exposició de Victòria Rabal 'Capturar'

'Capturar' presenta el darrer treball de Victòria Rabal, en què la matèria té un paper rellevant: paper i vidre, així com els elements: aigua, foc i aire. 

Horari: 

Dissabtes, de 18 a 20h

Inauguració: 

Divendres 8 de juny, 20h

Sinopsi: 

La matèria és real, palpita i reacciona segons les seves pròpies lleis. El paper és l’obra en si mateixa. Les esquerdes que dibuixa i conforma el propi material són la resposta al plec i la tensió que les mans de l’artista han insinuat. Esquerdes com a presència física i esquerdes com a metàfora. El vidre és l’altre material d’aquest treball. A la mostra s’exposen peces de vidre bufat. Són vidres atrapats i/o sostinguts per malla d’acer. Una exploració en un món totalment contraposat al paper i l’aigua: el vidre i el foc. L’aire és l’element que els uneix, l’aire és determinant a l’hora de donar forma al vidre, també determinant en l’assecatge del paper.

Inscripcions: 

Fitxa tècnica: 

Victòria Rabal (Barcelona, 1958) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona. És diplomada en Gravat per la Universitat de Barcelona, ha fet estudis de gravat a la Universitat d’Urbino (Itàlia), i ha estat guardonada amb el diploma de mestre artesà, de la Generalitat de Catalunya. Actualment és presidenta de l’A FAD. Des de 1982 treballa i és directora del Museu Molí Paperer de Capellades, dirigeix els tallers d’Art-Paper del Museu i ha impartit nombrosos tallers i conferències sobre el paper: Fundació Pilar i Joan Miró, Palma de Mallorca; Curso Internacional de Pintura de Jerez de la Frontera; Aoya Washikobo, Japó; Universitat de Brasília, Brasil; San Rafael, Equador; Universitat de LSU, EUA, entre d’altres. Realitza col·laboracions per a diferents artistes: Amparo Sard, Miquel Barceló, Elena del Rivero, Perejaume, i ha creat elements escenogràfics per a les obres: L’Adéu de Lucrècia Borgia (2002) i Lisístrata (2003) de Carles Santos; Stabat (2005) de Xavier Maristany; Mariaelena Roqué desvesteix Carles Santos (2006), vestit de libèl·lula, Museu Tèxtil i d’Indumentària, Barcelona; Don Juan el rey de las tinieblas, (2008) màscares i elements de vestuari, Teatro Español, Madrid. També ha fet treballs en paper per al Taller del Bulli de Ferran Adrià i recentment també per a la xef Carme Ruscalleda.

Organitza: 

HD Riudebitlles

Et pot interessar

Maria Vernet
Del 26 d'abril al 16 de juny
Vilafranca del Penedès
Fragment del cartell 'Camperol!' de Josep Subirats
Del 9 al 31 de maig
Escaladei
August Rosell
Del 4 de maig al 28 de juliol
Santa Margarida i els Monjos
Tragèdia al call
Diumenge 2 de juny, 10:30h
Tàrrega
Exposició 'Cultura i progrés'
Del 9 de maig al 15 de juny
Reus
De l'11 de maig al 30 de juny
Penelles
Exposició 'Primera Mirada' al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, 2019
Del 2 al 31 de maig
Reus
Exposició 'Camins de Ronda' a Cambrils, 2019
Del 10 de maig a l'1 de juliol
Cambrils