AGENDA
Arts
2018
Del 14 de juliol al 12 d'agost
  • Vilafranca del Penedès
Capella Sant Joan

Exposició 'Diversitats', de Daniel Casanovas

L’artista Daniel Casanovas presenta la seva obra recent en una exposició a la Capella de Sant Joan, del 14 de Juliol al 12 d’agost. Una obra feta des de l’observació per arribar al gest i al color. 

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h, dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h i de 18 a 20h

Inauguració: 

Dissabte 14 de juliol, 19h

Sinopsi: 

L’exposició Diversitats està formada per dibuixos fets a llapis, desenvolupats durant els darrers anys. Daniel Casanovas treballa l’anàlisi i el gest, descomponent i esmicolant el temps alentit de les fotografies. La tècnica del llapis demana insistència, repetició, constància, les formes acolorides es fan per textura, no per taca, la densitat ve donada per les diferents direccions del traç, per la superposició. Demana molt de temps i a la vegada permet molt temps l’observació, per anar-se acostant allà on vol l’artista. A partir del detall que permet una fotografia, podent-hi observar cares, gestos, espais i textures, Daniel transforma i materialitza aquesta observació a través de gestos pictòrics, redibuixant-ho sobre paper. Des del silenci del seu estudi en Daniel s’ha donat el temps de contemplar durant hores, i això l’ha permès descompondre una realitat representada per la fotografia, en una de nova, més pictòrica, oferint-nos una altra percepció sobre el món, plena de gest i color. Convertint cada instant fotogràfic en una peça única pictòrica. La temàtica és la gent, el carrer, el treball, els gestos quotidians de comunicació i de tendresa també. Com diu el mateix artista ...”he volgut plasmar un petit homenatge a la gent, tan semblant i tan diferent alhora. Diversa. Cossos, moviments, cares, mirades, actituds, en una exposició que vol ser amena i divertida. Un petit paisatge humà ple de mirades que ens conviden a mirar-les i fruir d’elles. Amb la tècnica del llapis i la transparència del llapis de colors.”

Preu: 

Accés gratuït

Fitxa tècnica: 

​Nascut el 1964 a Vilafranca del Penedès, Daniel Casanovas es defineix com dibuixant i gravador. Ha treballat molts anys al taller Barberà de Barcelona, estampant obres de Tàpies, Miró, Plensa, Forteza o el suec Ferdinand Finney. Format com a delineant, va cursar estudis l’Escola EINA. Ha realitzat exposicions col·lectives a Barcelona i Vilafranca. Com a curiositat remarcar que fou el primer guanyador del Premi Nadal Cava que justament enguany celebra els seus vint-i-cinc anys de celebració.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'L'Esmalt'
Del 13 d'abril a l'1 de juny
Salou
Tragèdia al call
Diumenge 5 de maig, 10:30h
Tàrrega
Cor Isquione
Del 5 al 28 d'abril
Vilanova i la Geltrú
Exposició 'Gent gran. Font de saviesa'
Del 28 de març al 20 d'abril
Reus
Del 15 al 30 d'abril
Girona
Exposició 'Els colors d’en Pere' de Pere Rebull Kvasnitskaya
Del 2 al 30 d'abril
Cambrils
GarGar
Del 3 de març al 5 de maig
Penelles