Arts
,
2018
Del 12 de gener al 4 de març
Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Ramon Llovet (1917-1987). Més enllà de la realitat aparent'

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull a Vilafranca del Penedès l’exposició antològica 'Ramon Llovet (1917-1987). Més enllà de la realitat aparent', una mostra creada en motiu del centenari del naixement de l’artista, l’any 2017 i que és acompanyada per l’edició d’un llibre sota el mateix títol creat per Bernat Puigdollers, historiador i crític d’art, amb pròleg d’Àlex Mitrani. 

Horari: 

De dijous a dissabte de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h

Inauguració: 

Divendres, 12 de gener a les 19:30h, a càrrec de Roger Llovet, fill de l’artista, amb parlaments de Bernat Puigdollers.
Copa de cava gentilesa de Jané Ventura.

Sinopsi: 

Tant l’exposició com el llibre són el resultat d’un projecte sobre la vida i obra de Ramon Llovet, un dels creadors oblidats de després de la Guerra Civil Espanyola, on es redescobreix una obra variada i desigual que, tot i inscriure’s dins d’un corrent social i expressionista, passa diverses fases i acaba convertint-se en un reflex del seu anhel per allò espiritual i metafísic. L’obra de Llovet és punyent, variada i eficaç. En molts moments s’hi contraposen l’amargor no explícita d’un moment convuls amb la dolçor de l’esperança. La pintura de Llovet rememora aquells dies en el quals l’art entrava a les cases amb facilitat i oferia mons on, sense perdre la consciència del dolor, s’hi cercaven moments de pau. 

Preu: 

Accés gratuït

Fitxa tècnica: 

Ramon Llovet Miserol (1917-1987) comença a dibuixar i a pintar des de molt petit. Durant molts anys forma part del grup de pintors de la Sala Gaspar de Barcelona, per on van passar tants artistes de primera línia. A partir dels anys 50 participa en nombroses exposicions individuals i col·lectives a Catalunya i a Espanya i rep diferents guardons i el reconeixement de la crítica. També exposa a França, EUU, Alemanya... Al llarg del temps, la seva obra evoluciona de temes socials-expressionistes cap a un major lirisme. A mitjans dels anys 60, comença a interessar-se pel pacifisme i la no-violència, fet que influirà profundament en la seva forma de pensar i en la seva obra pictòrica. La seva pintura expressa –moltes vegades per mitjà de la representació de coloms i també de flors– l’amor, la pau, la felicitat o un anhel de quelcom inabastable cada vegada més espiritual i metafísic. L‘exposició aplega unes 25 pintures de Ramon Llovet, la majoria del fons familiar. No obstant, diferents col·leccions privades del Penedès també han cedit obres per a l’exposició que ens recorda aquest gran artista català a través d’una selecció de la seva obra pictòrica. A la seva etapa de maduresa artística el Penedès influeix en el seu esperit i la seva obra, quan s’instal·la en una masia a Guardiola de Font-Rubí.

Organitza: 

Fundació Pinnae

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1