AGENDA
Arts
2018
Del 6 d'abril al 6 de maig
  • Vilafranca del Penedès
Sala dels Trinitaris

Exposició 'Soliloqui', de Xavier Escala

Amb el títol 'Soliloqui', l’artista Xavier Escala Tena presenta a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca la seva primera exposició individual a la nostra ciutat. Un conjunt de dotze peces escultòriques formaran aquesta mostra. Obres des del 2011 fins a l’actualitat i que són producte d’una recerca solitària, doncs fins ara l’artista afirma que no s’ha identificat plenament amb cap corrent artística del seu entorn i d’aquí bé com li ha sorgit el mateix títol de l’exposició.

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Inauguració: 

Divendres 6 d'abril, 20h.
Amb la presència del regidor de Cultura Raimon Gusi i l'actuació musical del Quartet Altimira.

Sinopsi: 

El llenguatge de les seves obres és autònom i silenciós, capaç de transmetre un missatge sense explicacions escrites, ni discurs conceptual, fins i tot sense colors, títol, sense l’autor. Xavier Escala utilitza la representació de l’home, per dos motius: per ser aquesta forma universal i comprensible; i per ser l’home el més digne dels temes de l’art, profund i complexa, i quan diu “home” vull dir també dona, cos i esperit. L’artista busca una expressió viva, fruit de l’experiència vital i la manera d’entendre el seu temps, a través d’un llenguatge conegut, que planteja actualment el mateix problema des de l’antiguitat, que és, al capdavall, com donar vida a la matèria, mitjançant valors plàstics com el pes, la composició o el moviment. L’escultura de Xavier Escala no vol seduir amb colors brillants, el que pretén és enamorar discretament, suggerir una emoció que ha de completar l’espectador.

Preu: 

Accés gratuït

Fitxa tècnica: 

Xavier Escala Tena (Sant Cugat Sesgarrigues, 1975). Titulat en mestre escultor per la Universitat de Sevilla l’any 2008 i per l’Acadèmia de Belles Arts de Carrara (Itàlia) l’any 2011. L’any 2004 va rebre el I Premi d’Escultura Excma. Sra. Duquesa de Alba a Sevilla i l’any 2012 el Premio Corte Inglés. Des de l’any 2009 fins ara ha participat en nombrosos simòsiums i certàmens internacionals d’escultura a països com Suïssa, Bèlgica, Rússia i Itàlia. Ha treballat també en diferents estudis d’escultura, essencialment a Itàlia i Andalusia, treballant amb materials com el marbre, el bronze i la fusta. La seva darrera exposició va ser el desembre de 2017 a la galeria Arteria de Barcelona on hi va exposar una sèrie titulada “Sueños prohibidos”. També durant el 2017 va participar l’International Symposium of Contemporany Art “Biruchiy a Ucraina així com l’exposició de la seva peça “Sirena” creada juntament amb Nina Murashkina i presentada a la galeria Art Penza Fine Art Gallery de Penza (Rússia). La seva obra també s’ha pogut veure en sales i galeries de Suïssa, Itàlia, Sevilla i Sitges.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

Et pot interessar

Del 7 de desembre al 5 de gener
El Vendrell
Del 4 de desembre al 8 de gener
El Vendrell
Dissabte 15 de desembre, 12h
Vilafranca del Penedès
Exposició de caricatures de Jordio, Jordi Minguell
Del 3 al 21 de desembre
Vilablareix
Exposició ‘Pere Caselles Arquitecte’, Reus, 2018
Del 8 de novembre al 19 de gener
Reus
Exposició 'Portades de Tintín'
Del 26 de novembre al 21 de desembre
Tarragona
Exposició de pintures de Pedro M. Calavia
Del 10 al 31 de desembre
Tarragona
Diumenge 16 de desembre, 19h
Vilafranca del Penedès