Arts
,
2018
Del 6 d'abril al 6 de maig
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Soliloqui', de Xavier Escala

Amb el títol 'Soliloqui', l’artista Xavier Escala Tena presenta a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca la seva primera exposició individual a la nostra ciutat. Un conjunt de dotze peces escultòriques formaran aquesta mostra. Obres des del 2011 fins a l’actualitat i que són producte d’una recerca solitària, doncs fins ara l’artista afirma que no s’ha identificat plenament amb cap corrent artística del seu entorn i d’aquí bé com li ha sorgit el mateix títol de l’exposició.

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Inauguració: 

Divendres 6 d'abril, 20h.
Amb la presència del regidor de Cultura Raimon Gusi i l'actuació musical del Quartet Altimira.

Sinopsi: 

El llenguatge de les seves obres és autònom i silenciós, capaç de transmetre un missatge sense explicacions escrites, ni discurs conceptual, fins i tot sense colors, títol, sense l’autor. Xavier Escala utilitza la representació de l’home, per dos motius: per ser aquesta forma universal i comprensible; i per ser l’home el més digne dels temes de l’art, profund i complexa, i quan diu “home” vull dir també dona, cos i esperit. L’artista busca una expressió viva, fruit de l’experiència vital i la manera d’entendre el seu temps, a través d’un llenguatge conegut, que planteja actualment el mateix problema des de l’antiguitat, que és, al capdavall, com donar vida a la matèria, mitjançant valors plàstics com el pes, la composició o el moviment. L’escultura de Xavier Escala no vol seduir amb colors brillants, el que pretén és enamorar discretament, suggerir una emoció que ha de completar l’espectador.

Preu: 

Accés gratuït

Fitxa tècnica: 

Xavier Escala Tena (Sant Cugat Sesgarrigues, 1975). Titulat en mestre escultor per la Universitat de Sevilla l’any 2008 i per l’Acadèmia de Belles Arts de Carrara (Itàlia) l’any 2011. L’any 2004 va rebre el I Premi d’Escultura Excma. Sra. Duquesa de Alba a Sevilla i l’any 2012 el Premio Corte Inglés. Des de l’any 2009 fins ara ha participat en nombrosos simòsiums i certàmens internacionals d’escultura a països com Suïssa, Bèlgica, Rússia i Itàlia. Ha treballat també en diferents estudis d’escultura, essencialment a Itàlia i Andalusia, treballant amb materials com el marbre, el bronze i la fusta. La seva darrera exposició va ser el desembre de 2017 a la galeria Arteria de Barcelona on hi va exposar una sèrie titulada “Sueños prohibidos”. També durant el 2017 va participar l’International Symposium of Contemporany Art “Biruchiy a Ucraina així com l’exposició de la seva peça “Sirena” creada juntament amb Nina Murashkina i presentada a la galeria Art Penza Fine Art Gallery de Penza (Rússia). La seva obra també s’ha pogut veure en sales i galeries de Suïssa, Itàlia, Sevilla i Sitges.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca

  • imatge de control 1per1