Arts
,
2018
Dissabte 20 d'octubre, 17:30h
Diversos espais
Vilafranca del Penedès

Festival del dibuix 'The Big Draw'

Amb la participació del Col·lectiu Gargot, les Matinals de Dibuix Domèstic, l’Escola Municipal d’Art Arsenal i l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca, el dissabte 20 d’octubre Vilafranca celebra per tercer any consecutiu el Big Draw un esdeveniment creat l’any 2000 a la Gran Bretanya i que es basa en l’educació artística que promou la lectura visuals i el llenguatge universal del dibuix com a eina per l’aprenentatge, l’expressió i la invenció. Actualment és la celebració més gran del món entorn el dibuix i és el primer any que Vilafranca acull una acció artística vinculada a aquest esdeveniment. Activitat adreçada a totes les edats.

Horari: 

De 17:30 a 20h

Sinopsi: 

Sis tallers ubicats en diferents espais del centre vila oferiran a tots el participants les eines per dibuixar amb tècniques tan diverses com el dibuix mural, el dibuix automàtic, digital, amb guix...

Programa: 

1. Tu ets el dibuix… Qui vols ser?
Les Matinals de Dibuix, amb la Marta Rodríguez Peribáñez i en Tàssies, proposen crear personatges sobre un gran format i convertir-nos en ells i elles. El taller, anomenat ‘Tu ets el dibuix..., qui vols ser?’ tindrà lloc a la plaça de la Vila, davant la Capella de Sant Joan.

2. Triar, repartir i enganxar
El col·lectiu Gargot, amb l’Anna Mongay i l’Eduard Barrobés al capdavant, oferirà el taller ‘Play’ a la plaça Jaume I on les persones que ho vulguin podran fer composicions lliures de formes geomètriques amb la tècnica del collage.

3. Dibujuga 
L’Escola Municipal d’Art Arsenal, de la seva banda, proposa al taller ‘Dibujuga’ jugar a dibuixar amb artefactes construïts per a l’ocasió en un entorn inigualable: el Claustre dels Trinitaris. Hi descobrirem màquines que converteixen el moviment en dibuix.

4. Dibuix a la tinta xina 
Un altre taller serà el de dibuix a la tinta xina que durà a terme el Centre d’Expressió Plàstica Zig-Zag a la plaça de Santa Maria. Dibuixarem elements i objectes que estaran exposats, observant i traspassant els volums al paper, amb plumilles i tinta xina negra. Després li podrem donar un toc de color amb anilines.

5. Animals peluts
Enguany s’estrena al Big Draw de Vilafranca del Penedès el batxillerat artístic de l’institut Milà i Fontanals amb el taller d’experimentació ‘Animals peluts’ que es farà a la plaça de la Vila. Podrem provar la tècnica de pintar bufant amb una canyeta sobre gotes de pintura tot fent que els colors es barregin. 

6. Estampem? El Col·lectiu Gargot, en aquesta ocasió amb l’Eva Sans com a responsable del taller, també ens proposa estampar amb segells fets de fusta i goma Eva. Formes, sanefes, flors, rodones… El dibuix passarà al paper! En les anteriors edicions del Big Draw a Vilafranca hi ha hagut una gran participació: aproximadament unes 150 persones per taller, tenint en compte que hi ha molts participants que passen per tots els tallers o per molts d’ells. En cas que plogués, tots els tallers es reubicarien a L’Escorxador.

Preu: 

Gratuït

Inscripcions: 

No cal fer inscripció prèvia

Organitza: 

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Col·labora: 

Matinals de dibuix domèstic, Col·lectiu Gargot, Escola d'Art Arsenal, Centre d'Expressió Plàstica Zig Zag i batxillerat artístic de l'IES Milà i Fontanals.

Més informació: 

  • imatge de control 1per1