Fires i festes
,
2018
De 19 al 21 d'octubre
Diversos espais
Santa Margarida i els Monjos

Fira de la Transhumància

La Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos neix per donar difusió i impulsar el ‘Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès’. El proper 21 d’octubre es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos la quarta edició de la Fira de la Transhumància. La mostra, que es farà de nou a l’aparcament d’entrada als Monjos, comptarà amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.
Els dies abans hi haurà altres actes relacionats amb la fira.

Sinopsi: 

El ‘Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès’ és un projecte que neix de la inquietud dels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Lluçà i Llívia, entre altres organismes i entitats, amb l’objectiu de preservar, potenciar i promoure la transhumància i els camins ramaders a Catalunya, dedicant especial atenció a l’antiga ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu i el litoral al Penedès i el Garraf, des de l’edat mitjana.

La Fira
La Fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 14 de la tarda i comptarà amb un tancat d’ovelles locals i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas o crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, entre altres. A les 11h començarà la trobada i cercavila del Ball de Pastorets de Santa Margarida i els Monjos, que realitzarà el recorregut per l'Avinguda Catalunya i farà la ballada final al recinte de la fira. Paral·lament a les 11h a la Plaça de Pau Casals es durà a terme la Transhufest.

A les 14:30h a la Casa de Cultura Mas Catarro Dinar Popular. Tot seguit, a les 16:30h, concert de Shamrock Vagabonds i selecció musical. El mateix diumenge de la Fira diversos restaurants del municipi oferiran menús de pastor.

Altres activitats
Les activitats de la Fira inclouen també un programa d’activitats paral·leles que començarà el divendres 19 d’octubre amb una exposició, a la Biblioteca, sobre 'Els ambients naturals del Foix'. Al mateix espai, a les 17:30h de la tarda es farà l’activitat infantil, en el marc del Viu el Parc, 'Conte dibuixat per a la presentació de la nova mascota del Parc del Foix', a càrrec del Subi i l'Anna. El mateix divendres a les 18:30h, el Molí del Foix acollirà l'exposició 'Camí Ramader de Marina'. Finalment, a les 20h del vespre, les caves Markel, als Monjos, acolliran el concert de 'Músiques del Món', amb el grup Zing.

El dissabte 20 d'octubre a les 9h Caminada popular pel Parc del Foix, vinculada al llibre 'El Riu de Foix', de Joan Rovira. La sortida de la caminada es farà des de davant la parada del bus de la Plaça de l'Església als Monjos.

Preu: 

La majoria de les activitats són gratuïtes

Organitza: 

Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos

  • imatge de control 1per1