Arts
,
2018
Dijous 27 de setembre, 20h
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

Inauguració de l'exposició itinerant 'Plou, neva, pinta'

Exposició itinerant 'Plou, neva, pinta'. A la mostra, produïda pel Centre d’Art La Panera de Lleida, s’hi presenta l’anomenada “pintura expandida”, una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç. Aquestes noves tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar al llarg dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.

Horari: 

D'octubre a abril: De dimecres a divendres, de 18 a 21h | Dissabtes, de 18 a 20h | Diumenges, de 12 a 14h
De maig a setembre: De dimecres a divendres, de 17 a 20h | Dissabte i diumenge, de 18 a 20h

Inauguració: 

Dijous 27 de setembre, a les 20h
Anirà a càrrec del subdirector general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Toni Cabré, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, i de la comissaria de l’exposició, Roser Sanjuan, que oferirà una visita comentada a l’exposició.

Comissariada per: 

Roser Sanjuan

Sinopsi: 

L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura ­­—el marc, el suport, el color i el gest—, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova.

Programa: 

Diumenge 14 d’octubre

12:00h | Activitat familiar 'Pintar sense pintar' 

Dijous 25 d'octubre

18:00h | Sessió/curs introductori sobre pintura expandida a càrrec de la comissaria de l’exposició, Roser Sanjuan, gestora cultural especialitzada en educació artística i responsable del Servei Educatiu del Centre d'Art la Panera, en Lleida.

Ambdues activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Preu: 

Gratuït

Fitxa tècnica: 

Els artistes que participen a la mostra són: Jordi Colomer (Barcelona, 1962) amb Finestres III, 1992 Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004. Belén Uriel (Madrid, 1974) amb Indoor-Landscape 2, 2004. Miquel Mont (Barcelona, 1963) amb Sol-Mur I, 2003. Ignacio Uriarte (Krefeld, Alemanya, 1972) amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008.

Organitza: 

Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca
Centre d'Art La Panera de Lleida
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1