Música
,
2018
Divendres 24 d'agost, 19h
Cal Figarot
Vilafranca del Penedès

Presentació del doble CD 'Simfonies i fantasies per a gralla'

Presentació del doble CD 'Simfonies i fantasies per a gralla', volum 5 de la sèrie 2: Temes monogràfics de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana. A l'acte hi participaran la directora general de la Cultura Popular i Associacionisme Cultural M. Àngels Blasco i el coordinador del projecte discogràfic Xavier Bayer.

Sinopsi: 

Durant la presentació del doble CD s'interpretarà l'obra 'Els xiquets de Valls' escrita per Josep Anselm Clavé el 1867. L'obra, adaptada a 4 gralles, està basada en tot un seguit de músiques que va escoltar en la seva visita a la festa major de Vilafranca l'any 1863.

Entre les tonades que va escoltar hi ha diverses marxes i un toc de castells, possiblement el més antic que s'ha publicat mai. Aquesta obra, junt amb d'altres simfonies i fantasies escrites per a gralla, conformen les 14 peces que inclou el doble CD. Les simfonies i fantasies per a gralla són temes d'una durada considerable (al voltant dels 8 o 10 minuts) escrites per destacats compositors en general fa més de 100 anys i que acostumen a exigir un alt nivell de virtuosisme. El treball ha estat editat per la Fonoteca de Música Tradicional Catalana del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i està interpretat per una selecció de les millors colles de grallers actuals.

Organitza: 

Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

Col·labora: 

Els Vernets
Castellers de Vilafranca

  • imatge de control 1per1