AGENDA
Llibres
2018
Dimecres 27 de juny, 20h
  • Vilafranca del Penedès
Terrassa del Vinseum

Presentació del llibre 'Un estiu', de Francesc Parcerisas

El poeta i escriptor Francesc Parcerisas (Begues, 1944), recentment guardonat amb el premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, presentarà el seu darrer llibre 'Un estiu'. El poeta i crític literari penedesenc Jordi Llavina farà la glossa d’aquest dietari publicat per l’editorial Quaderns Crema.

Sinopsi: 

'Un estiu' trasllada al lectors les anotacions que Francesc Parcerisas va fer l’estiu de 2014, un període marcat per la malaltia i la mort de quatre grans amics seus des dels anys d’Universitat i que han tingut una trajectòria intel·lectual de primer nivell en l’àmbit de la cultura catalana. Es tracta, en concret, de l’editor Jaume Vallcorba i el traductor Manuel Serrat Crespo, morts, amb una setmana de diferència, l’agost de 2014. A aquests dos noms il·lustres cal sumar els del filòleg, traductor i professor de la Universitat d’Indiana Josep Miquel Sobrer, i del poeta, hel·lenista i crític literari, Carles Miralles, amics des de l’adolescència, que van morir de càncer, el gener de 2015. Es tracta, doncs, d’un diari que adquireix un to elegíac i d’homenatge a aquests quatre amics desapareguts.

Això a banda, el diari conté un seguit d’observacions extretes de la vida quotidiana durant un període estival viscut a Vilanova i la Geltrú, marcat per la dolça rutina de la platja i la lectura. A partir d’aquesta quotidianitat aparentment monòtona sorgeixen les evocacions d’infantesa i adolescència o les observacions sobre detalls minúsculs de la vida diària que palesen la capacitat d’observació de l’autor, l’elegància de l’escriptura i la finor del seu humor.

Organitza: 

La Cultural Llibreria

Col·labora: 

Vinseum

Et pot interessar

No em va fer Joan Brossa
Del 20 de setembre al 20 d'octubre
Vilafranca del Penedès
Dissabte 28 de setembre, 10h
Sant Pere de Riudebitlles
Exposició 'Mercader-Miret: l'ofici d'artista'
Del 23 d'agost al 20 d'octubre
Vilafranca del Penedès
Llibre
Divendres 27 de setembre, 19h
Llançà
Canano
Del 23 d'agost al 6 d'octubre
Vilafranca del Penedès
Del 30 d'octubre al 25 de juny
Vilablareix