Llibres
,
2018
Dimecres 27 de juny, 20h
Terrassa del Vinseum
Vilafranca del Penedès

Presentació del llibre 'Un estiu', de Francesc Parcerisas

El poeta i escriptor Francesc Parcerisas (Begues, 1944), recentment guardonat amb el premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, presentarà el seu darrer llibre 'Un estiu'. El poeta i crític literari penedesenc Jordi Llavina farà la glossa d’aquest dietari publicat per l’editorial Quaderns Crema.

Sinopsi: 

'Un estiu' trasllada al lectors les anotacions que Francesc Parcerisas va fer l’estiu de 2014, un període marcat per la malaltia i la mort de quatre grans amics seus des dels anys d’Universitat i que han tingut una trajectòria intel·lectual de primer nivell en l’àmbit de la cultura catalana. Es tracta, en concret, de l’editor Jaume Vallcorba i el traductor Manuel Serrat Crespo, morts, amb una setmana de diferència, l’agost de 2014. A aquests dos noms il·lustres cal sumar els del filòleg, traductor i professor de la Universitat d’Indiana Josep Miquel Sobrer, i del poeta, hel·lenista i crític literari, Carles Miralles, amics des de l’adolescència, que van morir de càncer, el gener de 2015. Es tracta, doncs, d’un diari que adquireix un to elegíac i d’homenatge a aquests quatre amics desapareguts.

Això a banda, el diari conté un seguit d’observacions extretes de la vida quotidiana durant un període estival viscut a Vilanova i la Geltrú, marcat per la dolça rutina de la platja i la lectura. A partir d’aquesta quotidianitat aparentment monòtona sorgeixen les evocacions d’infantesa i adolescència o les observacions sobre detalls minúsculs de la vida diària que palesen la capacitat d’observació de l’autor, l’elegància de l’escriptura i la finor del seu humor.

Organitza: 

La Cultural Llibreria

Col·labora: 

Vinseum

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1