Música
,
2018
Divendres 6 de juliol, 22:30h
Plaça Jaume I
Vilafranca del Penedès

Vijazz: Charles Lloyd & The Marvels

Charles Lloyd arriba al Vijazz en un moment de plenitud vital i musical i mai, com als seus 80 anys, s’havia pogut gaudir tan bé de la bellesa, l’emoció, l’elegància i la passió d’aquesta autèntica llegenda de Tennessee.

Sinopsi: 

Va néixer a Memphis, una cruïlla de cultures musicals vinculades al riu Mississipi, i l’homenatge que aquest any fa el festival als referents més importants del jazz modern no podia començar de cap altra manera que amb la seva sofisticació i virtuosisme.

La vida de Lloyd està completament entregada al jazz des de petit, quan va rebre el primer saxo amb només 9 anys. Ja d’adolescent va acompanyar referents del blues com B.B King o Johnny Ace, i va graduar-se a la University of Southern California estudiant els matins i tocant de nit als clubs de Los Angeles. Lloyd es va convertir aviat en el director musical del Chico Hamilton Group, on va compondre els discos més memorables de la banda, i a mitjans dels seixanta es va unir al sextet Cannonball Adderley i va fitxar per la discogràfica CBS Records. Però Lloyd va fer-se encara més gran amb el seu propi grup, un talentós quartet amb Keith Jarrett, Jack DeJohnette i Cecil McBee. Temes com Dream Wever s’han convertit en referents del gènere i Forest Flower ha passat a la història com una de les primeres gravacions jazzístiques en vendre un milió de còpies. El grup va compartir escenari amb Jimi Hendrix, Janis Joplin o The Grateful Dead and Jefferson Airplane, i el 1967 la prestigiosa revista Down Beat va coronar Lloyd com a millor artista de jazz de l’any. Això va portar el seu quartet per tot Europa i a col·laborar amb The Doors, The Birds o The Beach Boys. Va ser en aquest moment àlgid quan va desfer la banda per retirar-se i fer un viatge interior. Al 1981 va reaparèixer
i, des d’aleshores, continua de gira.

Programa: 

Fitxa tècnica: 

Bill Frisell – guitarra
Greg Leisz – steel guitar
Reuben Rogers – baix
Eric Harland – bateria

Organitza: 

Tastavins Penedès

Col·labora: 

Banc Sabadell
Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1