AGENDA
Arts
2018
Diumenge 16 de desembre, 12:30h
  • Vilafranca del Penedès
Capella de Sant Joan

Visita guiada a l'exposició 'Cementiris del Penedès', de Parera Romagosa

Amb la idea d’aprofundir en el concepte i el disseny de 'Cementiris del Penedès' del pintor vilafranquí Josep M. Parera Romagosa, que es podrà visitar aquests dies a la capella de Sant Joan, el comissari de l’exposició, el músic i fill de l'artista Ricard Parera Ràfols oferirà una visita comentada a l'exposició.

Sinopsi: 

L’exposició l’ha comissariat el músic Ricard Parera Ràfols (fill de l’artista) i es planteja com un diàleg entre les peces dels cementiris dibuixats per Parera Romagosa fa més de vint-i-cinc anys, amb d’altres artistes contemporanis de diferents disciplines. Col·laboren en aquesta mostra: August Rosell, Cia. La Taimada: Olga Álvarez i Jordi Cabestany, Àlex Cassanyes, Sílvia Amigó, Foix Cervera, Colomer Pagès, Leo Tejedor, Anna Gual, Pere Lluís Via, Carles Sanz, Jordi Llavina, Raimon Benach, Marc Sadurní, Clara Cols, Joan Solana, Fèlix Plantalech, Josep M. Esquirol, Ricard Parera, Josep Massana, Roger Martínez, Roser Blach i Lluís Masachs.

La selecció dels artistes participants ha anat a càrrec del comissari, Ricard Parera, i els criteris principals a l’hora de fer-ne la tria han estat dos: primer de tot, companys de generació del seu pare. Artistes que el van tractar i conèixer, que d’una manera o altra estiguin lligats emocionalment al projecte; en segon lloc, artistes de la seva fornada. Amb voluntat de donar relleu i de posar un granet de sorra en la producció actual, i poder donar veu i sortida a noves propostes. L’única premissa que compleixen tots, és que són persones lligades al Penedès.

Preu: 

Accés gratuït

Inscripcions: 

No cal inscripció prèvia

Fitxa tècnica: 

Josep Maria Parera Romagosa (Vilafranca del Penedès, 1951-1993) Dibuixant i pintor nascut a Vilafranca del Penedès. Autodidacta, va donar-se a conèixer l’any 1969, quan va exposar individualment a Tarragona i va participar en el Salón de Arte de Martorell. Des d’aleshores, va exposar a Vilafranca, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sant Sadurní d’Anoia, Saragossa, Reus, i Madrid, entre d’altres. Paral·lelament, va participar en biennals, certàmens i mostres col·lectives de Vilafranca, Barcelona, i Madrid. La seva obra se centra preferentment en la pràctica del dibuix, amb un protagonisme quasi absolut en la figura humana: figura i nu femení, personatges populars, nens... Aquesta temàtica s’interpreta en un sentit de la línia concís, capaç d’atrapar el gest del model, el seu volum i contorn més fugaç, la seva expressió i contrastos de llum i ombra. De vegades els seus dibuixos agafen color amb llapis o aquarel·la, tècnica amb la que ha realitzat alguns paisatges i marines. A més, ha realitzat gravats amb linòleum, il·lustració de llibres i pintura a l’oli i pastel.

Organitza: 

Família de Parera Romagosa i Servei de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Més informació: 

Et pot interessar

Dissabte 20 d'abril, 12h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 31 de març, 19h
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Sales gueules' d'Ato
De l'1 al 31 de març
Reus
Biennal
Del 6 de març al 30 d'abril
Tragèdia al call
Diumenge 7 d'abril, 10:30h
Tàrrega
Diumenge 14 d'abril, 19h
Vilafranca del Penedès
Fèlix Plantalech
Del 23 de març al 23 d'abril
Sant Pere de Riudebitlles
Ars Viva Jordi Miralpeix
Del 22 de febrer al 31 de març
Manresa