Activa't
,
2018
Diumenge 11 de febrer, 11h
Carrers del centre
Vilafranca del Penedès

Visita a la Vilafranca medieval

Torna a l'època medieval pels carres de Vilafranca La visita segueix l’important patrimoni arquitectura civil i religiosa fruit del creixement intens durant la segona meitat del segle XII. Recorregut que ens endinsa en la ciutat medieval descobrint els seus principals escenaris per cases, esglésies i carrers de l'època.

Horari: 

D'11 a 13h

Sinopsi: 

Durant la segona meitat del segle XII, la situació de Vilafranca com a via que enllaçava les terres cristianes amb les musulmanes va ser decisiva per al seu desenvolupament. Una època on la coincidència de les celebracions religioses amb les fires i els mercats com a activitats inseparables i la concessió reial dels drets de notaria van fer que l'Església de Vilafranca exercís un notable poder econòmic i jurídic.

Dos dels edificis d’aquesta època amb més pes històric són el Palau Reial, on va morir el rei Pere III el Gran, i el Palau Baltà, del qual la tradició diu que fou l'escenari on es va signar la Concòrdia de Vilafranca el 1461, un dels desencadenants de la guerra civil que va enfrontar la corona i la Generalitat al segle XV.

Inscripcions: 

És imprescindible la reserva prèvia a: turisme@vilafranca.org o 93 818 12 54 .

Organitza: 

Servei de Promoció Turística de l'Ajuntament de Vilafranca

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1