Activa't
,
2019
Dies 11 i 12 de maig
Museu Pau Casals i altres
El Vendrell

Els Viatges del Museu ‘El Vendrell de Pau Casals. Música i gastronomia davant de mar’

El Museu Pau Casals ens proposa dos viatges, al Vendrell i a Prada de Conflent, per aprofundir en la figura i el llegat cultural i humanístic del penedesenc més universal. El primer itinerari es titula ‘El Vendrell de Pau Casals. Música i gastronomia davant de mar’.

‘El Vendrell de Pau Casals. Música i gastronomia davant de mar’ ens durà, de la mà d’experts especialitzats en la vida i l’obra de Casals, a la vila que el va veure néixer l’any 1876. La visita ens permetrà visitar l’actual Museu Pau Casals, situat a la casa d’estiueig que es va fer construir el mestre a la bonica platja de Sant Salvador. També visitarem la Casa Nadiua, al centre històric de la capital baixpenedesenca, així com l’església parroquial de Sant Salvador i l’orgue barroc que havien tocat tant ell com el seu pare. A més, tindrem l’oportunitat d’aprofundir en el coneixement de la figura, l’obra i el llegat de Pau Casals de la mà dels especialistes del museu. Tot plegat serà combinat amb gastronomia de qualitat, amb àpats al Restaurant del Museu Pau Casals i a l’emblemàtic Casinet, i la descoberta dels vins de la D.O Penedès, amb una visita guiada i un tast al celler Avgvstvs Fòrum maridats amb una audició de violoncel en directe.

Programa: 

Dissabte 11 de maig
11h | El guia especialitzat que ens acompanyarà al llarg de la jornada ens donarà la benvinguda al Museu Pau Casals (Sant Salvador, El Vendrell). Seguidament tindrà lloc una introducció a la figura de Pau Casals a la Sala Polivalent del Museu per tal de conèixer la vida i l’obra del músic internacional i la seva vessant d’home de pau.

12h | Inici d’una visita especial al Museu Pau Casals de la mà de la seva directora. El museu conserva un extens i ric patrimoni artístic i documental sobre la història del segle XX i sobre el mestre.

13:30h | Dinar al Restaurant del Museu Pau Casals, ubicat a les antigues cases de convidats que Pau Casals va fer construir el 1929. Es tracta d’un espai únic, amb una magnífica terrassa amb vistes al mar i a la platja de Sant Salvador on podreu gaudir d’un entorn privilegiat i ple d’història.

Un autobús privat traslladarà els participants del Museu Pau Casals al Vendrell i del Vendrell al Museu Pau Casals. Els vehicles privats es poden aparcar a la zona de pàrquing gratuït situada al voltant del Museu.

16h | Visita a la Casa Nadiua de Pau Casals i recorregut per el casc antic del Vendrell, on coneixerem l'ambient familiar i humil d’una casa del segle XIX i els racons més emblemàtics de la capital del Baix Penedès. Visitarem l’església parroquial de Sant Salvador del Vendrell, que conté un orgue excepcional de l’any 1777 que Pau Casals va començar a tocar a l’edat de 9 anys i gaudirem d’una audició en directe. Un cop finalitzat el recorregut pell Vendrell, els participants disposaran de temps lliure.  

Diumenge 12 de maig
11:30h | Visita guiada i tast de vins al celler Avgvstus Forum, maridats amb una audició de violoncel en directe. Experimentarem i gaudirem amb els 5 sentits durant el temps que dura l’activitat. Ens deixarem portar per l’entorn privilegiat en el que es troba la bodega, entre vinyes i a només 3 km del mar amb vistes a la costa mediterrània. La degustació inclou el tast de 3 vins i 4 vinagres maridats amb productes gourmet (3 degustacions salades + 1 dolça).

Un autobús privat traslladarà els participants del Museu Pau Casals al Celler Avgvstus Forum i del celler Avgvstus Forum al Restaurant al Casinet. Els vehicles privats es poden aparcar a la zona de pàrquing gratuït situada al voltant del Museu.

13:30h | Dinar al Restaurant El Casinet, situat a la Platja de Sant Salvador, local especialitzat en arrossos i en els plats més rics de la cuina mediterrània. El restaurant està ubicat en un antic magatzem de botes del s. XVIII, quan el comerç del vi i de l’aiguardent es feia per mar.

Inscripcions: 

museu@paucasals.org | 977 684 276

Organitza: 

Museu Pau Casals

Més informació: 

  • imatge de control 1per1