AGENDA
Llibres
30 d'agost
2019
Divendres 15 de febrer, 20h
  • Vilafranca del Penedès
Sala d'actes del Consell Comarcal

Presentació del llibre '30 d'agost'

Presentació de la novel·la '30 d'agost' de Joan Ríos i Rallé,  a càrrec d'Anna Ruiz Mestres, professora de literatura i crítica literària.

Hi intevindran: Mariona Ríos, artista; Jordi Castelló, editor, Joan Ríos, autor; i Raimon Gusi, Conseller comarcal de Cultrua i Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Sinopsi: 

En Martí, un pagès d'avançada edat i amo d'un petit celler de cava, és un home egocèntric, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l'ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s'està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d'evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.

Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del nostre protagonista no ens portaran aigua clara fins al final.

I mentre ningú sap on és Sant Fèlix, coneixerem detalls de la infància d’en Martí, la seva joventut i vellesa, descobrirem detalls del món del vi i el cava, ens meravellarem de la terra del Penedès i assaborirem vivències i moments de la Festa Major de Vilafranca.

En aquest relat, escrit en primera persona i en present, l'autor aconsegueix que el protagonista d’aquesta novel·la ens transporti a moments concrets de la seva vida, ens endinsi en la seva història d'amor per la Dolors i ens faci de guia d’una de les festes majors més tradicionals de Catalunya, fent-nos conèixer aquesta riquesa cultural i fent-nos partícips del món casteller i de la resta del folklore que engloba aquest esdeveniment únic.

Et pot interessar

Diada de Sant Jordi
Dimarts 23 d'abril, 17h
Capellades
Neus Villar
Del 12 d'abril al 19 de maig
Vilafranca del Penedès
Diumenge 28 d'abril, 19h
Vilafranca del Penedès
Presentació del conte 'Foc a la metxa!' de Ramon Gasull il·lustrat per Debonatinta
Dimarts 23 d'abril, 18:30h
El Morell
Sant Jordi a Vila-seca, 2019
Del 10 al 25 d'abril
Vila-seca
Llibre 'Els vaig prometre el mar' de Sebastián Gertrúdix i Sergi Bernal
Divendres 26 d'abril, 19h
Falset
Rosa Fabregat
Divendres 26 d'abril
Alpicat
UN SAC DE CONTES
Dimarts 23 d'abril, 11h
Tàrrega