AGENDA
Llibres
30 d'agost
2019
Divendres 15 de febrer, 20h
  • Vilafranca del Penedès
Sala d'actes del Consell Comarcal

Presentació del llibre '30 d'agost'

Presentació de la novel·la '30 d'agost' de Joan Ríos i Rallé,  a càrrec d'Anna Ruiz Mestres, professora de literatura i crítica literària.

Hi intevindran: Mariona Ríos, artista; Jordi Castelló, editor, Joan Ríos, autor; i Raimon Gusi, Conseller comarcal de Cultrua i Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Sinopsi: 

En Martí, un pagès d'avançada edat i amo d'un petit celler de cava, és un home egocèntric, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l'ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s'està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d'evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.

Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del nostre protagonista no ens portaran aigua clara fins al final.

I mentre ningú sap on és Sant Fèlix, coneixerem detalls de la infància d’en Martí, la seva joventut i vellesa, descobrirem detalls del món del vi i el cava, ens meravellarem de la terra del Penedès i assaborirem vivències i moments de la Festa Major de Vilafranca.

En aquest relat, escrit en primera persona i en present, l'autor aconsegueix que el protagonista d’aquesta novel·la ens transporti a moments concrets de la seva vida, ens endinsi en la seva història d'amor per la Dolors i ens faci de guia d’una de les festes majors més tradicionals de Catalunya, fent-nos conèixer aquesta riquesa cultural i fent-nos partícips del món casteller i de la resta del folklore que engloba aquest esdeveniment únic.

Et pot interessar

Èric Vinaixa
Divendres 22 de febrer, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Llibre 'Tal com raja' de Mireia Redondo Prat
Dijous 21 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 24 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Escultors de festa
Dimecres 20 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Del 14 de desembre al 24 de març
Vilafranca del Penedès
Xerigots
Dimecres 20 de febrer, 19:30h
Vilafranca del Penedès
Llibre 'El olor de la casa de los demás', novel·la de Bonnie-Sue Hitchcock
Divendres 22 de febrer, 17h
Torredembarra
Llibre
Dissabte 9 de maç, 19:30h
L'Escala