Llibres
,
2019
Divendres 15 de febrer, 20h
Sala d'actes del Consell Comarcal
Vilafranca del Penedès

Presentació del llibre '30 d'agost'

Presentació de la novel·la '30 d'agost' de Joan Ríos i Rallé,  a càrrec d'Anna Ruiz Mestres, professora de literatura i crítica literària.

Hi intevindran: Mariona Ríos, artista; Jordi Castelló, editor, Joan Ríos, autor; i Raimon Gusi, Conseller comarcal de Cultrua i Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

Sinopsi: 

En Martí, un pagès d'avançada edat i amo d'un petit celler de cava, és un home egocèntric, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l'ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s'està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d'evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.

Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del nostre protagonista no ens portaran aigua clara fins al final.

I mentre ningú sap on és Sant Fèlix, coneixerem detalls de la infància d’en Martí, la seva joventut i vellesa, descobrirem detalls del món del vi i el cava, ens meravellarem de la terra del Penedès i assaborirem vivències i moments de la Festa Major de Vilafranca.

En aquest relat, escrit en primera persona i en present, l'autor aconsegueix que el protagonista d’aquesta novel·la ens transporti a moments concrets de la seva vida, ens endinsi en la seva història d'amor per la Dolors i ens faci de guia d’una de les festes majors més tradicionals de Catalunya, fent-nos conèixer aquesta riquesa cultural i fent-nos partícips del món casteller i de la resta del folklore que engloba aquest esdeveniment únic.

  • imatge de control 1per1