AGENDA
Activa't
2019
Diumenge 17 de febrer, 10:30h
  • El Vendrell
Camí Ral

Ruta teatralitzada per la Via Augusta

El lloc de trobada pels participants serà al davant l’edifici dels Jutjats del Vendrell, per anar a l’inici del Camí Ral. La sortida tindrà lloc a les 10.30 h i l’activitat tindrà una durada de 90 minuts, aproximadament. Cal portar calçat adequat per a terreny irregular. La ruta no és apta per a mobilitat reduïda. Mínim 5 persones.

Sinopsi: 

Quan els romans van arribar a la península Ibèrica l’any 218 aC, es van trobar un territori que ja tenia una xarxa viària (Via Heraclea). L’emperador August va reestructurar aquesta via i la va ampliar, la va marcar amb fites (mil·liaris), va construir-hi ponts i la va organitzar de tal manera que els viatgers poguessin descansar al llarg del trajecte. A partir d’aquesta reforma, el camí va ser conegut amb el nom de Via Augusta. Amb el pas dels segles, el camí es va continuant utilitzant fins arribat ben bé el segle xx. En l’època medieval es va convertir en camí Ral, que eren les rutes concedides i afavorides pels reis (camí Reial). Posteriorment, un cop construïdes les carreteres asfaltades, el camí Ral va servir per arribar als diferents camps de conreu. Amb aquesta ruta que es presenta es vol oferir la possibilitat de tornar a viure la sensació de transitar per un d’aquests camins, amb l’afegit d’anar coneixent, mentrestant, la seva història i el seu desenvolupament al llarg de tants segles. Cal recordar que al gener d’enguany, i seguint les indicacions de la Comissió del Patrimoni del Vendrell, l’Ajuntament va instal·lar vuit plafons al camí de la Via Augusta, després d’haver-hi fet un arranjament, que expliquen el seu valor històric i patrimonial. El camí, d’un quilòmetre i mig aproximadament, comunica la zona dels Bulevards amb el Pla de Mar i està envoltat d’un paisatge de vinya i de marges de pedra seca.

Preu: 

5€

Inscripcions: 

Per participar-hi cal fer la inscripció (fins a les 14 h del divendres anterior al dia de la visita) a la Regidoria de Cultura del Vendrell (la Rambla, 24), 977 66 56 84 o a arqueologia@elvendrell.net

Organitza: 

Comissió del Patrimoni del Vendrell de l’Institut d’Estudis Penedesencs i Regidoria de Cultura del Vendrell

Més informació: 

Et pot interessar

Divendres 19 de juliol, 20h
Sant Salvador, El Vendrell
Del 12 de juliol al 8 de setembre
Vilanova i la Geltrú
Dissabtes de juliol, 17h
Vilafranca del Penedès
Festa Major de Calafell
Del 26 de juny al 29 de setembre
Calafell
'Hostes vingueren que de casa ens tragueren'
Dissabte 20 de juliol, 19h
Vilanova i la Geltrú
August Rosell
Del 4 de maig al 28 de juliol
Santa Margarida i els Monjos
Del 13 de juliol al 15 d'agost
Vilafranca del Penedès
H2Oci
Del 25 de juny al 19 de juliol
Vilafranca del Penedès