AGENDA
Entorn
Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit
2019
Diumenges de març, 12h
  • Torrelavit
Centre d’Interpretació de l’Aigua

Visites al Centre d’Interpretació de l’Aigua

El dia 22 de març és el Dia Mundial de l’Aigua i per aquest motiu durant tot el mes de març, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ha programat visites especials que combinen la descoberta del Centre amb el Camí del Riu i els principals punts d’interès de Torrelavit.

L’aigua va generar un paper clau en els municipis de la conca del Riudebitlles, transformant la història, el paisatge i la societat d’aquests pobles de l’Alt Penedès i l’Anoia. El riu ha estat cabdal en la vida de les persones que han viscut en aquest territori: l’ús que s’ha fet de l’aigua, en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins el s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.  

Les visites començaran davant del CdIA de Torrelavit, i es farà un recorregut pels punts d’interès històric de Torrelavitfins arribar al Camí del Riu, on s’explicarà com era la indústria del paper en aquest territori, així com els molins paperers. També es visitaran altres espais d’importància vinculats amb l’aigua, com el recuperat Safareig de Terrassola, que va tenir un important paper social a Torrelavit.

Després, els visitants que vulguin, podran conèixer el Centre d’Interpretació de l’Aigua, un equipament recent la museïtzació del qual compta amb audiovisuals i fotografies històriquesi es divideix en tres parts: el Riu, on s’explica com aquest esdevé l’eix per als assentaments urbans i el subministrament d’aigua al territori; l’Aiguaper treballar, fent un repàs de la indústria paperera que hi havia al municipi, així com quins són els usos del paper al llarg de la història; i la darrera part, que serveix per posar en valor els actius turístics i culturals de Torrelaviti la iniciativa del Camí del Riu, entre d’altres.

Preu: 

4€

Et pot interessar

Visita 'Qui és qui?' - La Pedrera 2019
Dimecres 21 d'agost, 10h
Barcelona
Diumenges d'agost, 11h
Santa Margarida i els Monjos
MónNatura Delta de l’Ebre
Del 19 al 25 d'agost
Amposta
De l'1 de juliol a l'11 de setembre
L'Escala
L'hora màgica - Monestir de Pedralbes
Divendres 23 d'agost, de 18 a 21h
Barcelona
Museu Deu
Dimecres d'agost, 19h
El Vendrell
Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit
Dissabtes i diumenges d'agost