Arts
,
2020
Del 15 d'octubre al 8 de novembre
Capella de Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Dones invisibles?'

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural (15 d'octubre), l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i l’Arxiu Municipal de Vilafranca, presenten l’exposició 'Dones invisibles?' que tracta del paper de les dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX. Està formada per 27 fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.

Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa i també en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i també en la força creixent dels moviments socials.

Inauguració: 

Dijous 15 d’octubre, a les 19:30h

Programa: 

Dijous 29 d’octubre
19:30h: Presentació de llibre 'Dones invisibles? Visió de les dones a la Catalunya rural del s. XIX i principis del XX', a càrrec dels seus autors i autores: Josep Colomé, Sònia Camaforte, Carme Milà, Montserrat Morató i Josep Maria Masachs.
Entrada gratuïta, amb reserva prèvia al correu cultura@vilafranca.cat

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1