Arts
,
2020
De l'1 d'octubre al 8 de novembre
Sala dels Trinitaris
Vilafranca del Penedès

Exposició 'ESTATAMBESTAT / ESTATCONTRAESTAT'

La Sala dels Trinitaris de Vilafranca, continuant amb la seva línia de programació d’artistes contemporanis nascuts o residents al territori, acollirà l’obra de l’artista resident a la Rovira Roja (Sant Martí Sarroca), Xavier G-Solís.

Es tracta d’una obra escultòrica, gràfica, performàtica, fotogràfica i fílmica, que culmina en instal·lacions.

'ESTATAMBESTAT / ESTATCONTRAESTAT' és una instal·lació amb clares referències a la “postsentència” de l’1 d’octubre on hi veurem gravats realitzats amb piconadora a cel obert, sobre la terra crua. Una tècnica brutal i contundent que l’artista no utilitzava des de l’any 2012 quan era el moviment dels indignats els qui omplien les places públiques.

La instal·lació estarà formada per papers de gramatge amb gravats, uns amb tintes negres i al de color carnassa que estan realitzades justament amb les espardenyes usades dels balladors i balladores del balls de la Festa Major de Vilafranca i que l’artista ha anat recopilant durant anys. La instal·lació també conté tres peces amb el títol 'Europa': un carretó, una curiosa vitrina i una caixa forta de la qual fa anys es va oblidar la combinació i qui sap què hi ha a dins. Al fons de la Sala, uns llençols de fils centenaris, molt apedaçats, reben les llums d’esperança de sabates micro perforades.

Horari: 

De dimecres a divendres de 17 a 20h
Dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h

Inauguració: 

Divendres 2 d'octubre, a les 20h
Cal fer reserva prèvia a cultura@vilafranca.org

Preu: 

Entrada gratuïta

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar