AGENDA
Arts
Natura in vitro
2020
Del 20 de desembre de 2019 al 26 de gener
  • Vilafranca del Penedès
Fòrum Berger Balaguer

Exposició 'Natura in vitro'

Exposició d'Assun Savall, artista riudomenca, afincada a Vilafranca del Penedès des de fa molts anys.

Savall es va introduir en el món de la il·lustració científica al Museu de Zoologia de Barcelona, l’actual Museu de Ciències Naturals, guiada per la seva afició pel dibuix.

Les seves creacions són catalogades il·lustracions científiques, és a dir, reproduir elements naturals el més exacte possible, no tan sols per esdevenir una creació artística, sinó que per explicar i divulgar la ciència. El gust per l’observació de la natura no està clar si és previ o posterior a la seva formació com a biòloga, possiblement les dues facetes es complementen i s’alimenten, i a aquest gaudir de la natura, se suma a les ganes d’entendre com funciona, en el voler saber el com i el perquè. Així doncs el procés per arribar a la creació d’una obra comença amb l’observació, després ve la recerca i documentació per passar finalment al traç, a la representació el més exacte possible de cada animal o planta.

La seva tècnica principal és l’aquarel·la, que combina amb altres com la tinta xinesa o el guaix. Les imatges les treu directament de la natura a més de complementar-les amb les fotografies que ella mateixa realitza.

En aquesta mostra, Assun Savall ens presenta més d’una trentena d’obres. Una col·lecció d’il·lustracions que uneix les aficions de l’artista: la ciència, la didàctica i l’art. Les orquídies, lliris, fruits, cargols, estrelles de mar, sardines…, s’obren camí entre els dibuixos per omplir-se de color, mostrar-los com són, per fora i per dins, i volent anar més enllà per destacar els caràcters útils per a l’estudi i transmetre sensacions i emocions

Horari: 

De dijous a dissabte de 18 a 20h
Diumenges i festius de 12 a 14h i de 18 a 20h

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Fundació Pinnae

Més informació: 

Et pot interessar

Exposició 'Antoni Tàpies. La resistència del signe'
De l'11 de març a l'1 de novembre
Vila-seca
Exposició 'Abstracció' de Josep Bernat
Del 14 de març al 26 d'abril
Tortosa
Exposició 'Deriva' de Carles Gabarró
Del 8 de març al 19 de juliol
Agramunt
Exposició 'Fusió, l'Art del Te' de Carles Bros
Del 20 de març al 2 de maig
Banyoles
Del 23 de novembre al 13 d'abril
Torroella de Montgrí
Exposició 'Remendadores', Cambrils 2018
A partir del 26 de març
Exposició 'De la fusta a la forma: dos torners cara a cara' a La Seu d'urgell, 2020
Del 13 de març al 25 d'abril
La Seu d'Urgell