Arts
,
2021
Del 15 de gener al 21 de febrer
Capella de Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Antoni Benaiges. El mestre que va prometre el mar'

En una escola rural republicana de principis dels anys ’30, un mestre innovador llança un experiment inèdit en aquelles terres, una premsa escolar. Els quaderns publicats a l'impremta dels alumnes d'aquell perdut llogarret de Burgos viatjaran fins a França, Mèxic, Argentina, Cuba, i escoles de tot l’estat. El mestre en canvi acabarà afusellat i enterrat en una fossa comuna durant els primers dies de la Guerra Civil.

Setanta-cinc anys després d’aquell assassinat, el relat d’aquella utopia truncada per la dictadura és recuperada a peu d'una fossa comuna, un fotògraf en serà el testimoni. Una bella història, tràgica i única, és recuperada al límit de l’oblit.

Descobrirem tota una vida dedicada a l’escola i als nens, de la mà dels seus antics alumnes i familiars que encara el recorden. Un mestre assassinat i la terrible repressió exercida contra el col·lectiu educador en aquell temps; i la vergonya de la fosses comunes que encara avui existeixen i que sembla que mai s’exhumaran.

A través de les 32 fotografies de Sergi Bernal aquest projecte expositiu no només intenta desenterrar la memòria de les fosses comunes de la Guerra Civil sinó que també intenta tancar la història d’una promesa incomplerta, la història del mestre Benaiges i els seus alumnes que mai van poder veure el mar de la mà del seu tutor, tal i com els va prometre després d’editar el quadern de 'El mar'.

Horari: 

De dimecres a divendres, de 17 a 20h
Dissabtes, de 18 a 20h
Diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h

Preu: 

Entrada gratuïta

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar