Arts
,
2021
Del 18 de novembre al 12 de desembre
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Sinestèsies'

Recull de les obres més recents de Mònica Castanys, pintures plenes de vida, ritme i color que connecten de forma immediata amb l’espectador.

Mònica Castanys observa i capta amb la seva càmera una situació, una persona o una llum determinada. L’artista es dóna temps per processar tot el que ha vist i ha sentit fins que sent l’impuls de pintar. Té un talent innat per plasmar el ritme de les ciutats i dels qui l’habiten. En els darrers anys, l’artista ha canviat el seu procediment pictòric i ha ampliat la temàtica. La seva obra s’ha tornat encara més lluminosa, fresca i lliure. Els seus quadres comuniquen i emocionen a l’espectador, les seves obres tenen una sòlida estructura, una bona melodia, textura i harmonia. Utilitza el color, la llum i una pinzellada molt expressiva per donar el ritme necessari a la seva obra.

'Sinestèsies' és una mostra llargament preparada que consta d’una vintena de pintures d’ambients urbans plens de vida que volen despertar noves sensacions i sinestèsies. Contràriament a anestèsia (cap sensació), parlem de sinestèsia quan una sensació és percebuda a través de diferents sentits; per exemple veure colors en escoltar una cançó o apreciar sabors en escoltar a una persona, etc… Castanys tradueix mitjançant la pintura el que ha vist però sobretot, el que ha sentit i és aquesta barreja de sensacions a través dels sentits -sinestèsia- la que pretén aconseguir del públic que observa la seva obra.

Horari: 

De dijous a dissabte: de 18 a 20h
Diumenges i festius: de 12 a 14h i de 18 a 20h

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Fundació Pinnae

Més informació: