Activa't
,
2021
Dissabte 18 de setembre, 17h
Kubrick Cinema
Vilafranca del Penedès

Jornada 'Intel·ligència artificial avui: el llegat de '2001: una odissea de l’espai''

Jornada única 'Intel·ligència artificial avui: el llegat de '2001: una odissea de l’espai'', on s'analitzarà l’evolució i actualitat de la intel·ligència artificial a partir de l’icònic film de Stanley Kubrick. La projecció de la pel·lícula, anirà precedida per la conferència de l’eminència internacional en aquest camp, Ramon López de Mántaras, professor del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director de l’Institut de Recerca d’intel·ligència artificial (IIIA).

L’investigador, guardonat amb el Distinguished Service Award de l’European Association of Artificial Intelligence o el Premi Nacional d’Investigació del Ministerio de Ciencia e Innovación, contrastarà les projeccions del metratge amb els assoliments de la ciència actual en una xerrada irrepetible, pensada ad hoc per l’acte.

L’obra mestra de Kubrick, estrenada l’any 1968, guarda inigualables enigmes científics que segueixen fascinant els seus seguidors avui dia. Dues dècades després de la data en què el film pronosticava haver assolit certes fites tecnològiques i es plantejava dilemes encara vigents, la veu experta de López de Mántaras abordarà qüestions com la definició d’intel·ligència o les possibilitats de recrear una ment humana de manera artificial.

Concretament, la versió que es projectarà serà la darrera remasterització del metratge, que compta amb millores d’imatge i so realitzades recentment per a commemorar el el 50è aniversari de la seva estrena. 

Preu: 

General 8€ | Amics del VINSEUM 6,50€ (Comprar entrada aquí - enllaç)

Organitza: 

VilaPensa, el Festival del pensament del Penedès

Més informació: 

  • imatge de control 1per1