Entorn
,
2021
Diumenge 21 de març, 10:30h
CIUDEB
Subirats

Visita al CIUDEB

A dins el CIUDEB, Centre d’Interpretació Última Defensa de Barcelona, es mostra un audiovisual amb testimonis locals i una exposició permanent amb material trobat en diverses fortificacions i reculls de premsa escrita de l’època.

El CIUDEB ofereix dues rutes guiades pel bosc per visitar les trinxeres i els nius de metralladora més propers, els recorreguts guiats són teatralitzats pels mateixos historiadors locals que han documentat les troballes aparegudes fins al dia d’avui.

"L’Última Defensa de Barcelona es refereix als fets ocorreguts a Subirats el 22 i 23 de gener de 1939. Seguint les línies defensives dissenyades pel general Vicente Rojo, els soldats republicans van construir fortificacions a banda i banda de la carretera N-340 des del Pago fins al Coll d’Ordal. Però l’exèrcit franquista va efectuar una maniobra d’encerclament de les tropes fidels a la República. El debilitat exèrcit republicà va resistir un parell de dies, fet que va facilitar a molts republicans la sortida de Barcelona cap a l’exili."

Preu: 

5€

Inscripcions: 

Reserves a info@turismesubirats.cat o al 93 899 34 99

Més informació: 

  • imatge de control 1per1