Arts
,
2022
Del 30 de juliol al 27 d'agost
Molí de Cal Xerta
Sant Pere de Riudebitlles

Exposició 'Cel·la nòmada. Paisatges interiors'

Adrià Goula mostra al molí de cal Xerta les fotografies que ha fet en diferents indrets de Sant Pere de Riudebitlles des de la 'Cel·la nòmada', una càmera estenopeica gegant, que es va presentar el 10 de juny passat.

El projecte multidisciplinar 'Cel·la nòmada' que parteix d’una recerca sobra la cel·la de la presó Model de Barcelona on va estar encarcerat el seu avi durant la dictadura ha estat exposat a la Galeria H2O de Barcelona (2021) i ha participat en les exposicions col·lectives a la Fundació Felicia Fuster (octubre 2020) i al Lab36 de Galeria Senda (juny 2020). També ha estat a l'exposició inaugural del MAC (Museu d'Art Contemporani) de Mataró.

La cel·la és un element que transforma la manera d’entendre la realitat. Per la persona que hi ha estat és una experiència que condiciona fortament, ja sigui per superar-ho, per suportar-ho, per revelar-t’hi o per combatre-la. És una experiència que configura una visió del món. A partir d’aquí, la forma de relacionar-se amb la gent, de fer les coses, de construir la vida, serà sempre en certa manera, condicionada per aquest episodi.

En aquest projecte Goula vol que l’element que conforma la mirada es faci físic, esdevingui real. La cel·la ja no és només una idea abstracta, una memòria, sinó que és una estructura real que ens ajuda a veure-hi i entendre com són les ombres a través de les quals veiem la nostra realitat. Amb la voluntat de comprendre els orígens de les nostres mirades, transformem la cel·la en un instrument per veure-hi, en una càmera estenopeica gegant que fa física la idea que la cel·la conforma la mirada.

Inauguració: 

Dissabte 30 de juliol, 20h

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1