Arts
,
2022
De l'1 de juliol al 14 d'agost
Capella de Sant Joan
Vilafranca del Penedès

Exposició 'La Recerca de l'Univers'

Amb una llarguíssima trajectòria artística la pintora, gravadora i tapissera Maria Assumpció Raventós (Sant Sadurní d’Anoia, 1930) presenta el treball amb qual ha estat treballant els darrers anys, un intent de copsar l’univers amb tota la seva magnificència i el seu misteri.

Des del principi de la representació gràfica, artistes de tots els temps han descrit el cosmos per entendre'l, representar-ho i invocar-ho. Pintures rupestres retrataven el sol i la lluna, monuments com Stonehenge reflecteix el funcionament del sistema solar i il·lustracions medievals expliquen les relacions entre les planetes i estels. Sembla que els humans sempre han mirat el cel per intentar trobar sentit en la vida terrenal. El sol, els planetes i els estels, seguint els seus moviments i patrons, semblen constants comparats amb els convulsos canvis de l'experiència humana.

Avui ens trobem en un moment de disrupció: la pandèmia ha truncat la vida col·lectiva, forçant-nos a cercar refugi en la soledat; la crisi climàtica és una amenaça que trasbalsa les estructures de la nostra societat, i per acabar-ho d'adobar, les noves tecnologies ens allunya de l'experiència i la comunicació directa.

Com a resposta, la Maria Assumpció Raventós ha retornat la seva mirada al cel, investigant la relació entre la profunditat de l'espai i la lluminositat de la lluna, la conjuntura dels planetes i el cromatisme del sol. Ella cerca la tranquil·litat del pas imparable del temps en les rotacions del sistema solar.

Horari: 

De dimecres a divendres: de 17 a 20h
Dissabtes: de 18 a 20h
Diumenges: de 12 a 14h i de 18 a 20h. 

Preu: 

Entrada gratuïta

Més informació: 

  • imatge de control 1per1