Espectacles
,
2023
Dijous 5 d'octubre, 20h
Claustre de Sant Francesc
Vilafranca del Penedès

Espectacle 'El plaer de la tristesa'

Reformulació de l’obra de teatre que va crear el dramaturg Arnau Puig, convertida en una lectura dramatitzada inter­pretada per dues grans actrius de casa nostra.

La novel·la 'Nit de Reis. Diari d’una infermera de 14 anys', publicada per primera vegada l’any 1966, es presenta en forma de diari personal, concen­trat entre l’1 de setembre de 1938 i el 6 de juny de 1939, i encavalca fets, trames i pensaments d’una protagonista que desenvolupa una tasca assistencial solidària amb tota l’enteresa que pot mostrar una noia d’aquesta edat i que s’ex­pressa amb la senzillesa amb què parla el poble.

Ramona Via (Vilafranca del Penedès, 1922 - Girona, 1992) va exercir de llevadora professi­onalment i va conrear la poesia, la narrativa, la traducció i el periodisme en llengua catalana. Tot i que mai no va abandonar la dedicació a la poesia, va aconseguir el màxim esplendor literari amb la narrativa testimonial que va començar a conrear a la dècada dels seixanta, quan tenia quaranta anys, per retratar una època difícil i uns personatges que viuen les contrarietats del moment.

Preu: 

6€
Compra l'entrada aquí (enllaç)

Fitxa tècnica: 

Autoria: Ramona Via
Adaptació i direcció: Arnau Puig
Interpretació: Aina Tomàs i Gisela Guitart

Més informació: