Arts
,
2023
Del 17 de febrer al 26 de març
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Ricard Opisso'

Exposició monogràfica dedicada al gran il·lustrador Ricard Opisso i Sala.

La mostra es composa de més de 30 obres d’aquest artista únic, que va iniciar la seva trajectòria amb Antoni Gaudí i es va fer popular il·lustrant les pàgines del TBO.

La figura de Ricard Opisso (Tarragona, 1880 – Barcelona, ​​1966) va ser d’una importància cabdal. Opisso va formar part de l’anomenat “nucli dur” de la colla jove d’Els Quatre Gats, juntament amb Picasso, Casagemas, Vidal Ventosa i els germans Àngel “El patas” i Mateu Fernández de Soto.

L’ambició i desimboltura d’Opisso el van portar a participar en pràcticament tots els ambients artístics barcelonins. Fou deixeble d’Antoni Gaudí a l’obrador de la Sagrada Família, també fou soci del Cercle Artístic de Sant Lluc i del Reial Cercle Artístic.

Opisso va ser el principal precursor de les revistes d’historietes il·lustrades. Gràcies a la iniciativa de Joaquim Buïgas i Garriga es va sumar al grup d’autors que faria del TBO el gran referent nacional, fins a l’extrem en què la Reial Acadèmia Espanyola va incloure l’accepció “tebeo” el 1968.

Horari: 

De dijous a dissabte: de 18 a 20h
Diumenges i festius: de 12 a 14h i de 18 a 20h

Comissariada per: 

Gabriel Pinós

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Fundació Pinnae

Més informació: 

  • imatge de control 1per1