Entorn
,
2023
Dissabte 4 de novembre
Castell de Subirats
Subirats

Visita guiada al Castell de Subirats

El Castell de Subirats és un esplèndid mirador sobre el Penedès i les muntanyes de Montserrat. Una llarga història s’amaga darrere els murs del castell. De fet, a partir d’aquest enclavament històric s’hi entreveu la història de Catalunya durant els segles convulsos de la reconquesta.

Va ser un dels primers castells construïts a inicis del segle X quan Sunyer, Comte de Barcelona, va iniciar la conquesta del Penedès als sarraïns. On el 1307, Geralda de Codines acusada de bruixeria i heretgia va acusar a Axa, una musulmana del mateix, i de viure mantinguda pel castlà del Castell.

El castell de frontera, amb una imponent torre de 19 metres d’alçada i l’església romànica de Sant Pere de Subirats, on es venera la Mare de Déu de la Font Santa, són el testimoni de les històries que s’amaguen fins que la fortificació va perviure, acabada la Guerra dels Segadors al s. XVII.

Un guia historiador conduirà la visita guiada, que té una durada de 45 minuts. Es pot completar amb una passejada per l’entorn i la visita per lliure al poble medieval de Torre-ramona o la Torrota de Can Llopart.

Durada: 45 min.

Horari: 

A les 11h i a les 12h

Preu: 

4€ | 3€ preu reduït

Inscripcions: 

Reserves a info@turismesubirats.cat o al 938 993 499

Més informació: 

  • imatge de control 1per1