AGENDA
Arts
2015
Dimarts 9 de juny, 21:30h
  • Vilafranca del Penedès
Auditori de Vinseum

21è cicle d'audiovisuals de muntanya: Pioners

“Muntanyes d'història” és un títol genèric per aplegar els films que es projecten enguany al 21è Cicle d'Audiovisuals de Muntanya organitzat pel CEP. Aprofitant la celebració d'aquests 40 anys del Centre Excursionista del Penedès, el cicle es dedica a temes històrics, i per això han escollit alguns títols com “Senders del 1714-Caminant per la història”, o el documental de “Pioners”, sobre els escaladors catalans nascuts abans de la Guerra Civil. També, la pel·lícula "Valley Uprising", guanyadora del Gran Premi Vila de Torelló 2014, que repassa la història de la vall més emblemàtica de l'escalada. Tancarà el cicle en Ferran Latorre amb una conferència sobre la seva carrera alpinística des dels seus inicis fins a les ascensions actuals.
El preu de cadascuna de les altres sessions és de 2€ i amb l'entrada es pot participar en el sorteig de material de muntanya que es fa a l'acabar la sessió.

“Pioners. Escaladors catalans nascuts abans de la guerra civil". A càrrec de Miquel Vilaplana. Film documental, 75 minuts (EstimbLL fILMS 2014). "Pioners" narra l’activitat dels escaladors catalans nascuts abans de la guerra civil, que, a la dècada de 1940 i des de les agulles i parets de Montserrat, van introduir l'escalada moderna a Catalunya. Alguns també, manyans d'ofici, crearen prototips de nous estris d’escalada per assegurar-se i obrir-se pas on abans no s'havia pogut fer. Mallafré, Romeu, Farrés, Santacana, Panyella "Pany", Alaix, Camp, Coromines, Sorolla, Álvarez i un llarg etcètera, són els protagonistes del film juntament amb les vies d'escalada que van traçar en les agulles i les parets verges de Montserrat.

Et pot interessar

La Verema del Cava
Del 23 d'agost al 29 de setembre
Sant Sadurní d'Anoia, Subirats, Santa Fe del Penedès, Avinyonet del Penedès
Escena Penedès
Del 19 al 22 de setembre
Vilafranca del Penedès
Diumenges de setembre, 11h
Santa Margarida i els Monjos
Dissabte 28 de setembre, 10h
Sant Pere de Riudebitlles
CavaTast
Del 4 al 6 d'octubre
Sant Sadurní d'Anoia
Exposició 'Mercader-Miret: l'ofici d'artista'
Del 23 d'agost al 20 d'octubre
Vilafranca del Penedès