AGENDA
Arts
2015
Dimarts 2 de juny, 21:30h
  • Vilafranca del Penedès
Auditori de Vinseum

21è cicle d'audiovisuals de muntanya: Vigia i Valley Uprising

“Muntanyes d'història” és un títol genèric per aplegar els films que es projecten enguany al 21è Cicle d'Audiovisuals de Muntanya organitzat pel CEP. Aprofitant la celebració d'aquests 40 anys del Centre Excursionista del Penedès, el cicle es dedica a temes històrics, i per això han escollit alguns títols com “Senders del 1714-Caminant per la història”, o el documental de “Pioners”, sobre els escaladors catalans nascuts abans de la Guerra Civil. També, la pel·lícula "Valley Uprising", guanyadora del Gran Premi Vila de Torelló 2014, que repassa la història de la vall més emblemàtica de l'escalada. Tancarà el cicle en Ferran Latorre amb una conferència sobre la seva carrera alpinística des dels seus inicis fins a les ascensions actuals.
El preu de cadascuna de les altres sessions és de 2€ i amb l'entrada es pot participar en el sorteig de material de muntanya que es fa a l'acabar la sessió.

“Vigia” (Marcel Barelli. Suïssa. 2013). Curtmetratge d'animació, 9 minuts.
Presentació a càrrec de Joan Salarich, director del festival de Torelló. “El meu avi m'explica una història que s'ha inventat i em demana fer una pel·lícula amb aquest argument: per causa de l'enverinament, pels pesticides i altres substàncies tòxiques, una abella decideix deixar el seu eixam i anar a la recerca d'un lloc més segur per viure.”
“Valley Uprising” (Peter Mortimer i Nick Rosen. EUA, 2014) Documental, 98 minuts. Gran premi Vila de Torelló 2014, Premi Boreal al millor Guió. Presentació a càrrec de Joan Salarich, director del festival. La Vall de Yosemite sempre ha estat considerada la meca dels escaladors. Alguns hi han establert la seva llar, i els avenços més importants en el camp de l'escalada s'han produït en les seves parets. Personatges com Robbins, Harding, Bachar, Bridwell, Hill, són els protagonistes d'aquest documental definitiu sobre la història de la vall més emblemàtica de l'escalada.

Et pot interessar

Escena Penedès
Del 19 al 22 de setembre
Vilafranca del Penedès
La Verema del Cava
Del 23 d'agost al 29 de setembre
Sant Sadurní d'Anoia, Subirats, Santa Fe del Penedès, Avinyonet del Penedès
Dissabte 28 de setembre, 10h
Sant Pere de Riudebitlles
Exposició 'Mercader-Miret: l'ofici d'artista'
Del 23 d'agost al 20 d'octubre
Vilafranca del Penedès