Fires i festes
,
2017
Del 2 al 4 de juny
Places del centre
Sant Quintí de Mediona

4t Campus Joan Amades i 3a Quintinada

Sant Quintí de Mediona viurà un cap de setmana farcit de cultura popular i cuina tradicional, dins del marc del Campus Joan Amades. Com a plats forts, la Quintinada i la diada castellera, amb els Castellers de Vilafranca.
El 4t Campus Joan Amades de la Cultura Popular i Tradicional del Penedès engega motors el divendres 2 de juny, quan hi haurà diverses activitats per als més menuts, els quals aprendran els jocs tradicionals recollits per Joan Amades al Costumari Català. El dissabte 3 el dia començarà amb un taller de glosa (cant improvisat) a la plaça dels Avis a les 11, mentre tindrem música tradicional pels carrers del centre de la vila. A les 6 de la tarda es donarà inici de l’acte central del Campus Joan Amades, la Quintinada. Aquest esdeveniment està dividit en tres eixos ben representatius de la cultura popular.

A les 6 començarà la Quintinada Folklòrica, en què actuaran a plaça els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Berga (Sant Quintí inaugurarà la placa que acredita la plaça de l’Església com a plaça de 9), i tot seguit hi haurà una breu cercavila dels balls populars de Sant Quintí, recentment catalogats com a Patrimoni Festiu per la Generalitat de Catalunya.

A les 9, en acabat, començarà la Quintinada Gastronòmica, en què els restauradors i elaboradors locals oferiran els plats de la Cuina Amades, un projecte conjunt entre l’Ajuntament de Sant Quintí i la Fundació Alícia, en què es va recuperar la cuina tradicional del Penedès reflectida per l’Amades al Costumari Català. D’aquesta manera, tothom podrà fer diversos tastos i fer-se una idea concreta de com és la cuina popular i tradicional. A dos quarts d’11 de la nit començarà el concert de música tradicional a càrrec del grup urgellenc El Pont d’Arcalís.

L’endemà, el diumenge 4, hi haurà una actuació de titelles a les 12 del migdia a la plaça del Portal. Serà l'espectacle 'Circ Llull', de la companyia Micro Troupe.

Tots els actes són completament gratuïts i oberts a tota la població. Els tiquets de la Quintinada Gastronòmica es poden adquirir anticipadament a les oficines municipals de l’Ajuntament o directament el dissabte durant l’acte.

  • imatge de control 1per1